Ţara plagiatului. Logoul Capitalei, izbitor de asemănător cu cel al Taipei-ului

Primăria Capitalei a ales, în urma unui concurs, un logo plagiat pentru oraşul Bucureşti. Interesant este că internauţilor le-a luat 5 minute să descopere plagiatul, ceea ce ridică întrebarea de ce Primăria n-a făcut o elementară verificare înainte să acorde premiul.
Logo Taipei
Logo Taipei (Facebook)

Că tot trăim într-o ţară unde politicienii s-au întrecut să-şi ia, care mai de care, doctorate prin plagiat, Primăria Capitalei a ales pentru oraşul Bucureşti, în urma unui concurs cu premiu de 11.000 de euro, un logo aproape bucăţică ruptă din cel al Tapei-ului.

Ulterior descoperirii şi vâlvei stârnite pe reţelele sociale, Primăria Capitalei a anunţat, într-un comunicat de presă emis joi dimineaţă, că a luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou.

"În urma semnalelor publice privind asemănarea foarte mare dintre logo-ul declarat câştigător al concursului organizat de Primăria Capitalei şi unul dintre logo-urile oraşului Taipei, organizatorii au luat decizia descalificării lucrării prezentate de Narcis Teodor Lupou. Facem precizarea că toţi participanţii la concurs au declarat pe propria răspundere că lucrările prezentate sunt originale", se spune în comunicatul Primăriei.

Juriul ar urma să desemneze un alt câştigător. Întrebarea care se ridică însă este cum de cetăţenii au reuşit să descopere plagiatul şi Municipalitatea nu.

"Am auzit că e mare protest mare azi, dar vroiam doar să vă zic că Primăria Municipiului Bucureşti tocmai a făcut concurs public şi a dat premiu 11 mii de euro pe un logo furat de la municipalitatea New Taipei din Taiwan. Mi-a luat doar ~5 minute de căutări şi l-am găsit cu ajutorul motorului de căutare inversă pentru imagini de la yandex.ru. Gata, înapoi la trebi.

P.S. iar pe pagina Primăriei e cenzură comunistă, a aflat lumea şi cine o administrează şterge comentariile în draci", comenta, miercuri pe Facebook, Tiberiu Simţion (Web developer at ThinkDigital), citat de iqads.ro.