Tăriceanu: „Ce era în capul Preşedintelui când vorbea de oameni integri la conducerea statului?”

Preşedintele Senatului s-a arătat revoltat că preşedintele Iohannis a venit "să dea lecţii" Parlamentului, susţinând că acesta n-are experienţa necesară şi că nu se ştie dacă şi-a plătit impozitul pentru meditaţiile pe care le-a dat ca profesor.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

După ce a ascultat cu capul în pământ, privind în jos, discursul ţinut de preşedintele Klaus Iohannis în Parlament şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a ţinut să-l critice pe şeful statului că dă lecţii legiuitorilor deşi n-are căderea să o facă.

"Din discursul preşedintelui, dincolo de faptul că a arătat că de foarte multe ori când vine la Parlament şi vrea să dea lecţii Parlamentului şi să spună ce să facă, ceea ce este inaceptabil, nici nu a făcut acel discurs la care mă aşteptam. Faptul că vorbim de luminiţele din Piaţa Victoriei nu reprezintă soluţia pe care românii probabil o aşteaptă, de detensionare a acestei situaţii", a declarat Tăriceanu.

În condiţiile în care preşedintele a anunţat că, dacă PSD nu va rezolva criza pe care a creat-o prin adoptarea OUG 13, va convoca, în virtutea atribuţiilor de Preşedinte, consultări la Palatul Cotroceni pentru a vedea care sunt soluţiile posibile, liderul ALDE a ţinut să declare presei că cel ce ar trebui să iniţieze un dialog este el, Tăriceanu şi a lansat noi critici la adresa justiţiei şi serviciilor.

"Eu cred că singura posibilitate pe care o avem şi pe care i-am recomandat-o preşedintelui este cea de dialog. Am vorbit că EU voi iniţia un dialog cu toate instituţiile care au relevanţă în domeniul Justiţiei pentru ca Justiţia nu este un câmp în care să se războiască anumite instituţii de forţă cu drepturile şi libertăţile cetăţenilor. Noi lucrurile astea ar trebui să le rezolvăm", a declarat Tăriceanu la scurt timp după ce presa a titrat cu litere mari că ministerul Justiţiei a elaborat un nou proiect de modificare a Codului Penal copy-paste după mult blamata OUG 13.

În finalul declaraţiilor acordate presei pe holurile Parlamentului, Tăriceanu - politician care, reamintim, e trimis în judecată pentru mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului - s-a lansat în critici la adresa lui Iohannis, acuzându-l pe acesta că nu are căderea să vorbească despre integritate şi să dea lecţii legiuitorilor.

"Apoi nu pot să nu remarc... mă întreb ce era în capul preşedintelui când vorbea de oameni integri la conducerea statului... În momentul în care tu însuţi eşti condamnat pentru modul în care ai obţinut nişte case [afirmaţie falsă -n.r.], ai o problemă că nu ai restituit cei 300.000 de lei statului pe care i-ai încasat necuvenitnu se ştie dacă ţi-ai plătit impozitele pentru meditaţii, poţi să vii să dai lecţii Parlamentului? Mi se pare foarte foarte nepotrivit!”, a concluzionat Tăriceanu.

Seful Senatului s-a îndepărtat apoi de presă fără să-i răspundă jurnalistei care i-a atras atenţia că şeful Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea este condamnat definitiv la închisoare cu suspendare.

Reamintim că, pe fundalul protestelor ce au cuprins România, Iohannis a ţinut un discurs în Parlament, discurs în cadrul căruia a cerut Guvernului să legifereze transparent, nu noaptea pe furiş, şi să dea legi bune pentru popor, nu pentru politicieni cu probleme.

Şeful statului a mai ţinut să le reamintească parlamentarilor faptul că naţiunea e foarte nemulţumită şi i-a acuzat pe cei aflaţi la Putere că după ce au repurtat o mare victorie în alegeri, după aceea, cu o ciudată strategie tip kamikaze, au intrat în coliziune frontală cu o parte însemnată a societăţii româneşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne