Tăriceanu, declaraţii "incalificabile" anti-UE. Românii, invitaţi să le scrie liderilor europeni ai ALDE

Al doilea om în stat, Călin Popescu Tăriceanu, şi-ar dori ca România să iasă din Uniunea Europeană ca să nu mai fie condusă de "forţe oculte". Deloc încântat de retorica sa anti-UE, fostul şef al Cabinetului Cioloş îi îndeamnă pe români să semnaleze problema, liderilor europeni ai ALDE.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Fostul şef al Cabinetului premierului Dacian Cioloş, Alin Cristian Mituţa, îi invită pe români să le scrie liderilor europeni ai ALDE şi să-i întrebe cum anume se împacă ei cu declaraţiile anti-Uniunea Europeană date de reprezentanul lor din România, Călin Popescu Tăriceanu.

"Călin Popescu Tăriceanu atinge noi culmi ale iresponsabilităţii: califică Uniunea Europeană ca o mare dezamăgire, Brexit ca "o decizie de curaj a britanicilor" şi sugerează că ar fi mai bine ca România să iasă din UE ca să nu mai fie condusă de "forţe oculte". Asemenea declaraţii care pun sub semnul întrebării apartenenţa României la UE şi care vin din gura celui de-al doilea om în stat sunt incalificabile şi probabil la fel de grave ca Ordonanţa 13", a scris Alin Cristian Mituţa pe contul său de Facebook.

Potrivit fostului şef al Cabinetului Cioloş, situaţia este cu atât mai absurdă cu cât partidul lui Tăriceanu este membru al grupului ALDE din Parlamentul European, cea mai pro-europeană grupare din acest for.

"Eu vă propun să le scriem liderilor europeni ai ALDE şi să îi întrebăm cum anume se împacă ei cu opiniile reprezentanţilor din România. Le putem scrie la: guy.verhofstadt@europarl.europa.eu - Preşedinte Grup ALDE din PE, hans.vanbaalen@europarl.europa.eu - Preşedinte Partid ALDE", a adăugat Alin Cristian Mituţa.