Tăriceanu, efect prin ricoşeu. Proiect de măsuri anti-stat la cozi

Dacă eşti în primul rând cetăţean, nu demnitar, şi vrei să laşi ceva pentru tine şi pentru copilul tău, nu îţi pui problema să sari peste rând, susţine Violeta Alexandru, care anunţă un nou pachet legislativ de simplificare în administraţie.
Violeta Alexandru – Ministru, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic
Violeta Alexandru – Ministru, Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul va prezenta în septembrie un nou pachet de simplificare în administraţie, a declarat vineri ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru, precizând că se luptă ca oamenii să nu mai fie nevoiţi să stea la cozi. Anunţul ministrului vine în contextul în care gestul lui Tăriceanu de a "fenta" o coadă de 1.000 de persoane pentru a-şi reînnoi permisul a stârnit valuri de nemulţumire pe reţelele sociale.

„Obiectivul meu nu este să mă pozez la coadă şi să arăt cât de populară sunt eu. Obiectivul meu este să lupt să nu mai fie coadă. Dar atât cât va mai fi şi dacă este cazul să iau loc alături de altcineva, voi lua loc, pentru că rămân un cetăţean şi nu am venit în această echipă guvernamentală nici eu, nici alţi colegi pentru niciun alt motiv decât să încercăm să demonstrăm că se poate, se poate dacă eşti capabil să lucrezi, dacă nu uiţi de unde ai plecat, dacă eşti în primul rând cetăţean şi nu îţi faci o proiecţie de carieră care să te facă să-ţi aranjezi mişcările în funcţie de cum ar putea să te avantajeze mai bine. Dacă nu ai această presiune şi o faci realmente pentru că vrei să laşi ceva pentru tine şi pentru copilul tău, care trăieşte în această ţară, (...) nu îţi pui aceste probleme să sari peste rând”, a declarat Violeta Alexandru la Realitatea TV.

Ministrul tehnocrat a mai explicat că Guvernul are în lucru un nou pachet de simplificare în administraţie.

„La începutul lunii septembrie urmează să ieşim cu un nou pachet de simplificare. Sunt colegii mei din ministere pe finalul sintetizării propriilor observaţii vizavi de ce se poate face în plus. (...) Cea mai mare muncă (...) în acest moment este la colegii de la Ministerul Afacerilor Interne, (...) pentru ca tot acolo sunt cele mai mari lucruri aşteptate, promise, şi încercăm (...) nu populist, ci de o manieră realistă să luăm nişte decizii în continuare", a explicat ministrul.

Reamintim că recent preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat de News.ro când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la DRPCIV şi intrând pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne