Prefectul Capitalei promite anchetă în cazul lui Tăriceanu, dacă DRPCIV nu va acţiona

Intituţia Prefectului ar putea demara verificări legate de faptul că Tăriceanu a avut o întreagă clădire a statului la dispoziţia sa pentru a-şi reînnoi permisul de conducere.
Călin Popescu-Tăriceanu
Călin Popescu-Tăriceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

În cazul în care Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (DRPCIV) nu va face verificări legate de faptul că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, şi-a preschimbat, joi, permisul de conducere intrând pe uşa din spate în timp ce cetăţenii au fost lăsaţi să aştepte afară la coadă enormă, atunci Instituţia Prefectului va face aceste verificări, a declarat pentru News.ro Nicolae Petrovan, prefectul Capitalei.

"După cum ştiţi, acolo sunt şi alte instituţii care îşi desfăşoară activitatea în cadrul ministerului. Adică e şi Direcţia (DRPCIV - n.r.). Trebuie să văd exact care este poziţia direcţiei, DRPCIV-ului. Pentru că dânşii sunt administratorii clădirii. Dacă au declanşat dânşii o cercetare sau dacă o declanşăm noi. Dacă nu o vor face dânşii, o vom face noi. Dar nu vreau să ne suprapunem”, a declarat Petrovan, preluat de Adevărul.info, pentru News.ro.

De asemenea, Prefectul a explicat că, în cazul în care abaterile disciplinare au fost comise de ofiţeri sau subofiţeri, competenţa de cercetare aparţine DRPCIV, instituţie în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, iar dacă abaterile au fost comise de personalul contractual, atunci competenţa va fi a Instituţiei Prefectului.

Nicolae Petrovan a mai declarat că a cerut SRPCIV (serviciul Bucureşti) o informare cu privire la cele sesizate de News.ro, şi anume că Tăriceanu a intrat pe o uşă din curtea interioară a DRPCIV când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere, ocolind coada de aproximativ o mie de persoane, şi că în timpul în care şeful Senatului a completat documente şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire şi a precizat că în funcţie de ce i se va comunica va dispune măsurile legale care se impun.

Solicitat de News.ro să comenteze situaţia, comisarul-şef Florin Rădulescu, şeful Serviciului Public Regim Permise de Conducere şi Înmatricularea Vehiculelor (SRPCIV), a spus: "Nu discut cazul unor persoane fizice, nu pot să vă dau date cu caracter personal”.

Întrebat cum i s-a putut permite lui Tăriceanu să aibă întreaga clădire la dispoziţie pentru reînnoirea permisului de conducere, Rădulescu a declarat: „Habar nu am despre ce vorbiţi. Nu ştiu nici măcar cu cine vorbesc, m-aţi sunat pe numărul personal şi nu cred că v-am dat eu numărul. În clădire sunt mai multe instituţii, nici nu ştiu dacă a venit la noi sau în altă parte”.

Reamintim că modul în care a procedat şeful Senatului pentru a-şi reînnoi permisul de conducere s-ar putea solda cu un dosar penal. Vineri seara, avocatul Elenina Nicuţ a făcut un denunţ la DNA pe această temă, liderul ALDE fiind acuzat de folosirea influenţei din funcţia de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne