Călin Popescu Tăriceanu reclamat la DNA pentru tratament preferenţial la eliberarea permisului

Fentatul unei cozi şi tratamentul preferenţial de care a beneficiat la reînnoirea permisului şeful Senatului îi pot aduce acestuia un nou dosar penal.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a ales cu o plângere penală după ce a ocolit o coadă de o mie de persoane şi a intrat pe uşa din dos în sediul DRPCIV, pentru a-şi reînnoi permisul de conducere, timp în care publicul nu a mai avut acces în clădire. Denunţul către Direcţia Naţională Anticorupţie a fost formulat de avocatul Elenina Nicuţ, care îl acuză pe liderul ALDE de infracţiunea de folosirea influenţei din funcţia de preşedinte de partid în scopul obţinerii de foloase necuvenite, relatează News.ro

"Orice altă persoană străină de instituţie, care nu se bucură de influenţă şi autoritatea numitului Popescu Tăriceanu Călin Constantin Anton, nu ar fi putut pătrunde cu autoturismul în curtea interioară a instituţiei, nu ar fi fost întâmpinat de un reprezentant al instituţiei, după cum nu ar fi putut intră în clădirea instituţiei pe o altă uşă de acces decât cea destinată publicului şi în afara programului de lucru cu publicul”, se arată în denunţul formulat de avocatul Elenina Nicuţ din Baroul Bucureşti.

Denunţul preia o parte din materialul publicat de News.ro în cursul zilei de joi. Documentul a fost trimis vineri seră prin e-mail la Direcţia Naţională Anticorupţie.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a fost filmat, joi dimineaţă, de News.ro când s-a dus să-şi reînnoiască permisul de conducere ocolind coada de aproximativ o mie de persoane de la DRPCIV pe o uşă din curtea interioară. Acolo a fost aşteptat de reprezentanţi ai instituţiei, care l-au condus în clădire şi i-au făcut procedurile pentru eliberarea documentului. În tot acest timp, în care Tăriceanu a completat documentele şi a făcut fotografia pentru noul permis, publicul nu a avut permisiunea să intre în clădire.

Denunţul a fost trimis vineri seară prin e-mail la Direcţia Naţională Anticorupţie.

viewscnt