Tăriceanu: ”În spatele Hexi Pharma s-a aflat un serviciu secret”

Potrivit şefului Senatului, în spatele Hexi Pharma, companie care a vândut nederanjată timp de ani de zile dezinfectanţi diluaţi spitalelor româneşti se află "inclusiv un serviciu secret"
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

În spatele Hexi Pharma s-ar afla "inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri", susţine preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, potrivit Mediafax.

Şeful Senatului a mai susţinut că va cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să facă verificări în acest caz.

”Evident că sunt nişte nereguli care s-au produs. Este evident că practicile de liberă concurenţă, de liberă competiţie nu au fost respectate. Sunt suspiciuni că în spatele acestei firme s-ar afla inclusiv un serviciu secret care foloseşte firma ca sursă de venituri, deci un paravan comercial de fapt pentru alte activităţi, lucru care iarăşi nu este normal. Ştiţi că în România e o veche discuţie dacă serviciile de informaţii e bine sau e neindicat să facă activităţi comerciale. Nu există transparenţă, nu putem să ştim dacă este ceva de genul acesta, deci ar trebui mai multe măsuri luate. În primul rând este obligaţia Guvernului să ia aceste măsuri. Una dintre ideile pe care le am este de a cere Comisiei de Supraveghere a Activităţii Serviciilor să verifice dacă aceste informaţii au un fundament sau nu, în ceea ce priveşte firma Hexi Pharma, dacă sunt anumite legături care duc sau nu la serviciile de informaţii din România”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

Declaraţiile lui Tăriceanu vin în contextul în care SRI a anunţat, pe fundalul scandalului Hexi Pharma, că în ultimii 5 ani a trimis circa 100 de informări beneficiarilor legali.

Tot Tăriceanu declara recent că nu îşi aminteşte de informări pe diluanţi sau pe Hexi Pharma în perioada în care a fost prim ministru.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne