Tăriceanu invită PNL la o dezbatere despre "autenticele valori ale liberalismului"

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Liderul ALDE Călin Popescu-Tăriceanu a adresat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, o invitaţie Partidului Naţional Liberal să organizeze împreună o dezbatere pe tema "autenticele valori ale liberalismului" şi cum sunt ele reprezentate în România.

"Aş dori foarte mult şi lansez o provocare către PNL, să facem o dezbatere asupra autenticelor valori ale liberalismului astăzi şi cum sunt ele reprezentate în România. Regret această involuţie a PNL-ului, dar cred că este un moment în care am obligaţia să mă adresez electoratului care are opţiuni liberale, pentru a le arăta care este adevărata situaţie şi opţiunea corectă, şi anume corectă din perspectiva mea nu poate să fie decât ALDE", a declarat Tăriceanu.

Liderul ALDE a precizat că în această campanie electorală a fost perpetuată sistematic "o minciună" şi anume că PNL este un partid liberal.

"PNL, din păcate, ne-a arătat de multă vreme că nu mai este un partid liberal. Odată cu fuziunea petrecută între PNL şi PDL asistăm la un rezultat pe care şi eu şi foarte mulţi alţii îl deplâng. Azi asistăm la ceea ce am anticipat de multă vreme şi anume că PNL nu a rămas decât o simplă firmă, în spatele căreia s-a ascuns tot PDL-ul şi, practic, partidul este dominat de personalităţile bine cunoscute din PDL", a adăugat Tăriceanu.