Gorghiu acuză "o frăţie a celor mai răi în politica românească" între Băsescu şi Dragnea

Şefa PNL refuză să ia parte la o dezbatere electorală cu Băsescu şi Dragnea, pe motiv că fostul şef al statului vrea să îl ajute pe liderul PSD. Aşadar, Gorghiu cere să dezbată doar ea cu Dragnea şi îi sugerează lui Băsescu să îi urmărească la televizor, că îi fac liberalii cinste cu pop-corn.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

Invitată de Traian Băsescu să ia parte la o dezbatere electorală la care să participe şi Liviu Dragnea, Alina Gorghiu susţine că între liderii PMP şi PSD este "o frăţie a celor mai răi în politica românească" şi că în fapt, când Băsescu vrea sa îl ajute pe Dragnea la dezbatere. În consecinţă, Gorghiu îi cere fostului şef al statului să stea acasă, la televizor şi să o lase pe ea să dezbată de una singură cu şeful PSD.

"E o frăţie între domnul Dragnea şi domnul Băsescu, o frăţie a celor mai răi în politica românească. Sunt sigură că domnul Băsescu vrea să-l ajute pe domnul Dragnea la o asemenea dezbatere. Eu cred că dacă domnul Dragnea va accepta până la urmă să discutăm deschis despre politica românească şi despre cum vedem noi România, domnul Băsescu se poate uita, ca un prieten adevărat, de la televizor, de acasă. Şi de data aceasta facem cinste cu pop-cornul şi îl las să-şi asigure suportul pentru cel mai bun prieten al său, domnul Dragnea", a declarat Gorghiu, preluată de Agerpres, într-o sesiune live pe Facebook.

Şefa PNL, care, la rândul ei, i-a lansat (doar) lui Liviu Dragnea provocarea la o dezbatere cu ea, a susţinut că nu a primit din partea preşedintelui PSD niciun răspuns, adăugând că nu şi-a pierdut încă speranţa.

"Nu, dar nu mi-am pierdut speranţa. Nu ştiu dacă din aroganţă sau din laşitate nu a răspuns. Eu cred însă că ştie că va rămâne de actualitate această invitaţie la un dialog cu domnia sa pe tot ce înseamnă România pe care eu mi-o doresc, model de România pe care PSD şi-l doreşte şi sper ca săptămâna viitoare să putem să le arătăm românilor care este viziunea noastră pentru viitor. În mod clar, România mea nu este România domnului Dragnea, asta pot să o spun încă de la început", a adăugat Gorghiu, precizând că în opinia sa, Dragnea se teme de un dialog cu ea.

Reamintim că fostul şef al statului, Traian Băsescu, i-a invitat duminică pe Alina Gorghiu şi pe Liviu Dragnea la o dezbatere pe tema programelor electorale ale PMP, PNL şi PSD. Motivul? Multe dintre elementele programelor prezentate de cei doi i s-au părut nerealiste şi destinate a înşela electoratul, iar electoratul trebuie să aleagă în cunoştinţă de cauză.

Mai merită menţionat că atât Gorghiu cât şi Dragnea nu au dat curs invitaţiei de a participa la o dezbatere la care să participe toţi liderii partidelor cu şanse să intre în parlament, dezbatere ce urma sa fie organizată de mai multe ONG-uri. La invitaţie au răspuns afirmativ doar Nicuşor Dan, Traian Băsescu şi Kelemen Hunor, în timp ce Gorghiu, Dragnea şi Tăriceanu s-au eschivat.