Tăriceanu: Preşedintele încearcă să cenzureze acţiunile Avocatului Poporului. Este ilegal

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat "indignat" că Victor Ciorbea a decis să trimită la CCR legea care-i interzice şefului PSD Liviu Dragnea să fie premier. În replică, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu îl acuză pe şeful satului că încearcă să cenzureze acţiunile Avocatului Poporului, demers în sine ilegal.
Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Klaus Iohannis sau purtătorul său de cuvânt, Mădălina Dobrovolschi, încearcă să cenzureze acţiunile Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, a acuzat joi, la TVR, şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

"Din declaraţia purtătorului de cuvânt de la Preşedinţie eu am reţinut două prostii: nu ştiu, ori că purtătorul de cuvânt, ori preşedintele încearcă să cenzureze acţiunile Avocatului Poporului. Ceea ce este ilegal. Nu are dreptul preşedintele sau, cu atât mai puţin, purtătorul de cuvânt. Şi al doilea lucru: văd în buna tradiţie preluată de la ministresa din Guvernul tehnocrat că drepturile şi libertăţile individuale sunt o chestiune opţională, nu ne interesează dacă sunt încălcate", a declarat Tăriceanu, citat de Agerpres.

În opinia liderului ALDE, discursul purtătorului de cuvânt al preşedintelui Klaus Iohannis este "total greşit".

"Vrem să particularizăm însă din discursul doamnei sau domnişoarei pe o persoană - greşit. E greşit total. Avocatul Poporului, şi cred că fiecare cetăţean nu poate să rămână indiferent", a adăugat Tăriceanu.

Reamintim că purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Mădălina Dobrovolschi, a declarat că Iohannis este "indignat" de demersul Avocatului Poporului de a ataca la Curtea Constituţională legea care le interzice condamnaţilor penal să fie membri ai Guvernului.

"Preşedintele României este indignat de acţiunea din această dimineaţă a Avocatului Poporului, o acţiune cu un unic beneficiar [aluzie la Liviu Dragnea - n.r.]. În acelaşi timp, preşedintele României este surprins de rapiditatea cu care Avocatul Poporului doreşte să devină util noii majorităţi politice printr-un demers care apără dreptul persoanelor condamnate penal de a ne conduce", a afirmat Dobrovolschi la Palatul Cotroceni.