Tăriceanu, replică pentru Iohannis: Dacă aş fi acceptat "oferta" lui, acum ar fi avut un alt discurs

Arătat cu degetul de Klaus Iohannis pe motiv că ocupă a doua funcţie în stat deşi este trimis în judecată pentru minciună penală, şeful Senatului Călin Popescu Tăriceanu îi dă replica preşedintelui.
Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

Într-o postare pe contul său de Facebook, şeful Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, susţine că preşedintele Klaus Iohannis ar fi avut un alt discurs la adresa sa dacă el i-ar fi acceptat oferta de a intra la guvernare într-o alianţă PNL-USR-PMP.

"Bănuiesc că dacă aş fi acceptat "oferta" lui Klaus Iohannis de a intra la guvernare într-o alianţă PNL-USR-PMP, acum preşedintele ar fi avut un alt discurs la adresa mea. Din păcate, domnia sa continuă discursul din campania electorală şi îi atacă pe cei pe care îi consideră adversari politici. Campania s-a terminat, iar preşedintele ar trebui să respecte votul românilor", a declarat Tăriceanu.

Preşedintele Senatului susţine că pentru el şi pentru colegii său din ALDE şi PSD campania s-a terminat şi important este să fie luate măsurile aşteptate de români, începând cu creşterea salariului minim, creşterea pensiilor şi măsurile de natură fiscală şi de debirocratizare pentru mediul de afaceri autohton.

"Da, îmi doresc ca preşedintele să fie un partener în proiectele pentru România, începând cu susţinerea "statului de drept", nu a "statului drepţi" pe care îl susţine acum. Mi-aş dori să îl aud pe Preşedintele României susţinând o lege care să reglementeze strict ascultatul telefoanelor românilor şi să penalizeze excesele şi abuzurile instituţiilor de forţă. Refuz conflictul pe care Klaus Iohannis încearcă să îl deschidă, pentru că românii s-au săturat de conflicte. Sper doar, că preşedintele va înţelege momentul în care se află România şi rolul constituţional pe care îl are", a subliniat Tăriceanu.

Reacţia liderului ALDE vine în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat ferm împotriva unei eventuale legi a amnistiei şi graţierii politicienilor corupţi, demers care ar fi o adevărată "catastrofă" pentru democraţie şi "ar dărâma statul de drept".

"Nu pot să mă fac că nu văd că preşedintele Camerei Deputaţilor este o persoană condamnată penal şi cu urmărire penală în curs. Preşedintele Senatului este o persoană trimisă în judecată pentru minciună penală. Asta este, ce numesc eu, circumstanţe îngrijorătoare", a adăugat Iohannis.