Televiziunea Romană nu are bani de salarii dar se pregăteşte să-şi cumpere flotă de maşini

Sigla.
Sigla. (Televiziunea Romana)

Conducerea Televiziunii Române se pregăteşte să cheltuiască 2,4 milioane de euro plus TVA pe maşini, pregătind, în paralel, reduceri salariale pentru angajaţi. Conform evz, majoritatea, dominată de PSD, din Consiliul de Administraţie (CA) al televiziunii publice a aprobat "elementele de siguranţă ale contractului ce urmează a fi încheiat între SRTV şi BCR Fleet Management, având ca obiect achiziţia a 140 de autoturisme prin leasing operaţional".

În ziua în care s-a aprobat acest contract cu BCR Fleet Management, pe ordinea de zi a CA al TVR se afla şi propunerea de reducere cu 25% a salariilor angajaţilor acestei instituţii, decizie care, pe fundalul protestelor declanşate de salariaţii instituţiei, a fost amânată. Mai mult, conform unor surse din TVR, "întrucât situaţia financiară a instituţiei este extrem de dificilă", există şi posibilitatea ca 500 de angajaţi ai TVR să fie concediaţi, după ce alţi 700 de salariţi au fost puşi pe liber anul trecut în 2013.

Reprezentanţii Preşedinţiei României şi ai PDL în consiliul de administraţie, Romina Surugiu şi respectiv Radu Carp, s-au opus acestei achiziţii, dar majoritatea dominată de PSD a trecut peste obiecţiile lor, mai relatează evz. Carp a caracterizat achiziţia ca fiind "un jaf", a declarat Carp, explicând că licitaţia trebuia anulată, deoarece în momentul în care a fost postată în sistemul electronic de achiziţii nu s-a făcut dovada aprobării în Consiliul de Administraţie al SRTV.

"Nu e moral să venim în faţa angajaţilor cu 140 de maşini şi să le spunem: Aici sunt salariile dvs", a declarat la rândul său, Romina Surugiu.

Reamintim că angajaţii televiziunii ce se pregăteşte să cumpere 140 de maşini noi - inclusiv a unui Hyundai Santa Fe, autoturism de teren, de lux - au declanşat, recent, o serie de proteste, acuzând managementul defectuos al TVR.

În urmă cu o săptămână, salariaţii TVR au intrat în grevă japoneză, purtând banderole albe pe braţe, în semn de protest faţă de decizia Comitetului Director al TVR de reducere a timpului de lucru al salariaţilor şi a câştigurilor acestora cu 25%, acuzând că managementul televiziunii nu găseşte bani pentru salarii, însă dispune de fonduri pentru colaboratori.

Acuzându-l pe directorul insituţiei, Stelian Tănase de "bâiguieli manageriale, cu abuzuri, angajări, ingerinţe grosolane în politica editorială", cei ce au lansat petiţia au publicat o listă a consistentelor onorarii pe care TVR le plăteşte colaboratorilor, în timp ce angajaţii - mulţi moderatori şi producători interni - nu sunt implicaţi în nici un proiect.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne