Tolontan şi echipa GSP dau jos un director de spital. Directorul de la Malaxa, demis

Directorul General al Spitalului Malaxa a fost demis după ce a intrat în "gura" presei, mai exact a jurnaliştilor GSP care au dezvăluit că acesta îşi teroriza angajaţii pentru a ţine dublă contabilitate, astfel încât el să poată face cadouri iubitei din banii insituţiei.
Cătălin Tolontan
Cătălin Tolontan (Naşul TV)

Managerul spitalului Malaxa din Bucureşti a fost demis după ce în presă au apărut informaţii că acesta a încheiat contracte false pentru a putea face cadouri iubitei pe banii spitalului şi că îşi înjură angajaţii care refuzau să-i acopere ilegalităţile. Demiterea a fost anunţată de primarul Capitalei, Gabriela Firea, relatează gândul.info.

Primarul a mai declarat că procurorii DNA fac astăzi verificări la Malaxa şi că, astfel, acţiunea Corpului de Control al Primăriei pe care a iniţiat-o, după ce presa a dezvăluit neregulile de la spital, se suspendă.

"Este o situaţie dificilă la Spitalul Malaxa din Capitală în acest moment. Am fost informată că o echipă a DNA se află la Spitalul Malaxa. Din acest moment, acţiunea demarată de ieri dimineaţă de Corpul de control al primarului general încetează, pentru că nu putem să suprapunem o cercetare a Corpului de control al primarului general peste o anchetă a DNA. Din primul moment în care am aflat că DNA se află la Spitalul Malaxa şi investighează activitatea managerului care este în această funcţie de nouă ani de zile am luat decizia demiterii acestuia, iar pe parcursul zilei de astăzi voi anunţa care va fi, prin dispoziţie, conducerea interimară a acestui spital”, a declarat Gabriela Firea, prezentă la redeschiderea Observatorului Astronomic "Vasile Urseanu".

Reamintim că o incendiară investigaţie semnată Mirela Neag, Răzvan Luţac şi Cătălin Tolontan şi publicată pe tolo.ro a relevat că Spitalul Malaxa a încheiat şi plătit 10 contracte cu firma de bijuterii Yarose Jewllery. Oficial, contractele erau pentru curăţarea instrumentarului de la Ginecologie-Sterilizare. În fapt, managerul spitalului ar fi cumpărat, pe banii instituţiei, cadouri pentru "Vrăbi", cum i se spune iubitei lui, cu 28 de ani mai tânără decât el.

De asemenea, tot spitalul a plătit 20.000 de RON pentru data roaming-ul folosit de ”Vrăbi” în concediul din această vară în Croaţia. Suma se vede în contractul cu Vodafone”, spun sursele ziarului.

”Ştim, pare incredibil, dar acesta este adevărul, lucrurile la Malaxa mergeau cam aşa: managerul sau Vrăbi avea o nevoie. Să zicem bijuterii. Şi atunci plătea spitalul. Dar cum să justificăm? Băgăm un contract că ne curăţă instrumentarul medical!”, au susţinut sursele jurnaliştilor de la GSP.

Jurnaliştii de la GSP au prezentat şi înregistrări audio din care reiese că şeful Malaxa îi înjura şi ameninţa pe angajaţii obligaţi să ţină o contabilitate dublă.

Fostul director al Malaxa, Florin Secureanu, a fost numit pe vremea primarului Sorin Oprescu şi ar fi doctorand la Academia de Informaţii a SRI.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne