Top 10 locuri unde vremea este însorită şi caldă de-a lungul celor 12 luni ale anului

Plaja North Pier din Durban
Plaja North Pier din Durban (RAJESH JANTILAL/AFP/Getty Images)

Mother Nature Network a întocmit lista primelor zece locuri din lume în care temperaturile sunt optime pe tot parcursul anului.

Sezonul de vară aduce cu sine şi dorinţa de a pleca în vacanţă. Dar care sunt cerinţele pentru o vacanţă perfectă? Cultură, mâncare şi facilităţi adecvate, dar mai presus de toate, un climat potrivit.

Pentru a da o mână de ajutor cu privire la alegerea locului de vacanţă, site-ul ecologist Mother Nature Network a întocmit o listă ce cuprinde zece locuri din lume unde vremea este însorită şi caldă de-a lungul celor 12 luni ale anului.

Iată locurile „mângâiate” de razele soarelui care oferă, în afara unui climat ideal, frumuseţe naturală şi nu numai atât: San Diego, California (SUA); Santa Barbara, California (SUA); Insulele Canare (Spania); Malaga, Andaluzia (Spania); Sao Paulo (Brazilia); Sydney (Australia); Kunming (China); Honolulu (Hawaii); Medellin (Columbia); Durban (Africa de Sud).

În top zece se află locuri neaşteptate, cum ar fi Kunming, la 1.900 de metri deasupra nivelului mării, în China. Situat la aproximativ 2.000 de km de Beijing, Kunming este un oraş plăcut, capitala provinciei Yunnan, şi centru administrativ, economic şi cultural situat la graniţa cu Myanmar, Laos şi Vietnam. Se extinde în partea de nord a lacului Dian (Dianchi), având munţi pe fundal. Până în 1949, oraşul a fost preferat de cei care doreau să evadeze din capitală. Se estimează că populaţia din Kunming încă din timpul dinastiei Ming (1368-1644) şi Qing (1644-1911) a rămas relativ constantă, în jur de 90.000 de locuitori. Oraşul nu a fost afectat de puternica dezvoltare urbană care a caracterizat oraşele de coastă în anii în care au pătruns activităţile comerciale europene în China. Climatul plăcut şi uniform (medie anuală de 15-16°C în luna februarie, considerată luna cea mai rece), face ca acest oraş să fie mereu înflorit, motiv pentru care este numit „oraşul veşnicei primăveri". Mai este cunoscut şi sub numele de "Oraşul celor Patru Flori", nume care provine de la magnolii, camelii, azalee şi primule. Deşi nu posedă monumente notabile sau antice, emană o atmosferă fascinantă datorită vechilor cartiere, populaţiei mixte, a aerului său blând şi plin de culoare.

Printre destinaţiile cu un climat ideal se află cele din California, cum ar fi San Diego, cu cele 300 de zile însorite pe an şi Santa Barbara, situată la poalele Munţilor Santa Ynez, pe canalul Santa Barbara, cu vedere la cel mai mare ocean al Planetei: Oceanul Pacific. Datorită plajelor sale, zona este considerată ca fiind "Riviera Americii". Peisajul său este presărat cu dealuri şi podgorii care se reflectă în mare, flancat de plaje pe toată linia oraşului, de la un capăt la altul, de la East Beach la Butterfly Beach.

Ce se poate spune despre Insulele Canare? Sunt considerate la originea mitului grec al Grădinii Hesperidelor. Insulele au fost denumite „canare” (din latină canis, câine) datorită numărului mare de foci (focile erau numite "câini de mare") ce existau pe insule. Situate în Oceanul Atlantic, puţin mai la nord de Tropic, la mică distanţă de coasta Marocului şi Sahara Occidentală, aceste insule spaniole se bucură de un climat excepţional de blând. Insula La Gomera este locul unde Cristofor Columb a avut ultima oprire înainte să descopere Lumea Nouă. Se poate vizita Parcul Naţional Garajonay, considerat de către UNESCO Patrimoniu Naţional.

Alt paradis, cel andaluzian reprezentat de Malaga, frumosul oraş de pe Costa del Sol, una dintre cele mai atractive destinaţii naturale din întreaga Spania. Clima este tot timpul anului favorabilă datorită apelor Mării Mediterane şi a munţilor care înconjoară oraşul formând o protecţie preţioasă împotriva vântului rece şi a frigului.

Nu putea lipsi din clasament Hawaii, cu micul său oraş Lihue pe Kauai: o baie în apele calde din Kalapaki şi o temperatură medie pe tot parcursul anului de 27 de grade, fac din acesta locul ideal pentru o vacanţă perfectă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură