Traficul aerian către Insulele Canare, închis. Va fi redirecţionat către destinaţii alternative

Aeroportul Gran Canaria
Aeroportul Gran Canaria (screenshot tramite foto eldiario.es/canariasahora)

Tot traficul aerian spre aeroporturile din Insulele Canare va fi redirecţionat către aeroporturi alternative, precum Maroc, unde avioanele pot ateriza în siguranţă. Vântul puternic şi fenomenul “calima” (vânt cald african din sud-est care transportă nisip şi praf dens provenind din Sahara) care afectează arhipelagul nu pot garanta aterizarea în siguranţă, acesta rămânând în alertă din cauza acestei situaţii.

Acest lucru a fost anunţat pe Twitter de către agenţia meteorologică spaniolă AENA care a avertizat că Aeroportul din Gran Canaria, care a devenit din nou inoperant în această duminică din cauza vântului puternic şi a calimei dense care afectează Insulele Canare, nu prevede să permită operaţiuni până la ora 20:00. Din aceleaşi motive şi aeroportul din Lanzarote şi-a încetat activitatea.

Aeroportul din Gran Canaria a fost nevoit să-şi înceteze activitatea sâmbătă 22 februarie, din cauza vremii nefavorabile care ţine insulele Canare în alertă, afectând aproximativ 230 de zboruri.

Ultimele informaţii oferite de AENA şi de Enaire în ceea ce priveşte situaţia de pe aeroportul din Gran Canaria indică faptul că aerodromul rămâne nefuncţional traficului aerian cel puţin până duminică la ora locală 20:00, dar va fi acceptată aterizarea celor 24 de zboruri care se află în apropierea insulei.

Condiţiile meteo nefavorabile, în principal vântul puternic, afectează şi zborurile programate în insulele La Gomera, El Hierro şi Tenerife Nord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură