Traian Băsescu despre consultările de la Cotroceni: „Este un cost prea mare pentru ţară”

Consultările lui Iohannis cu reprezentaţii societăţii civile sunt doar o campanie de imagine, consideră Băsescu.
Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte al ţării, Traian Băsescu, critică, pe contul său de Facebook "teatrul consultărilor" cu reprezentanţi ai societăţii civile, iniţiat de Klaus Iohannis.

În viziunea fostului preşedinte, ceea ce face Iohannis este o campanie de imagine, numele noului premier ştiindu-se deja: Dacian Cioloş.

"Este doar o părere.
Uneori, un preşedinte poate lucra şi la imaginea lui.
Dar, dacă pentru imagine sacrifici stabilitatea guvernamentală, cu siguranţă este un cost prea mare pentru ţară, mai ales cînd ştii numele premierului Cioloş pe care vrei să-l desemnezi.
În afara desemnării imediate a premierului, teatrul consultărilor prelungite este o mizerie provincială care nu se ridică la nivelul celui mai important om în stat.", scrie Băsescu pe Facebook.

Reamintim că luni şeful statului a avut discuţii cu o serie de reprezentanţi ai societăţii civile, iniţiativa preşedintelui stârnind numeroase controverse. În timp ce unii au privit-o că o deschidere spre dialog şi o expresie a dorinţei de a implica românii în schimbările de la vârful scenei politice, mulţi alţii au considerat-o o tentativă pe de o parte de a dezbina Piaţa, pe de alta de a dilua răspunderea pasând parte din ea la cetăţeni iar unii, la fel ca Traian Băsescu, o campanie de imagine.