Traian Băsescu: „Lipsa de caracter a lui Ponta s-a văzut şi din modul în care a sacrificat-o pe doamna ministru”

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

Preşedintele Băsescu a vorbit miercuri despre motivele care l-au îndemnat să facă publice înregistrările discuţiilor avute marţi cu premierul Ponta şi ministrul de finanţe, Ioana Petrescu, înregistrări devenite virale după difuzarea lor. Invitat la Emisiunea Evenimentul Zilei, difuzată de B1 Tv, Băsescu a dezvăluit că a fost deranjat de acuzaţiile lui Ponta cum că ar fi fost bădăran cu Ioana Petrescu, în condiţiile în care tot ce i-a cerut el ministrului a fost să-i furnizeze argumente pentru promulgarea legii:

„Am respectat cutumele întotdeauna, până acum când s-au depăşit nişte limite. Am tot înghiţit, faptul că a spus că m-am purtat ca un bădăran cu doamna ministru m-a deranjat. A fost o discuţie absolut corectă, în care n-am jignit-o nicio clipă şi am încercat să găsesc o explicaţie pentru care să promulg cu conştiinţa împăcată această lege. Premierul Ponta a mai făcut afirmaţii de genul: preşedintele Băsescu îşi căuta sticla de whiskey pe jos”, a explicat preşedintele motivul pentru care a făcut publice discuţiile de la Cotroceni.

Şeful statului a declarat că aceasta nu este prima dată când Ponta vine nepregătit la discuţii importante şi că este tentat să facă publice înregistrările tutor discuţiilor avute cu premierul, pe care l-a catalogat mincinos:

„Niciodată nu a fost pregătit, el a venit mereu cu un ministru mai bine sau mai puţin pregătit. Dar el niciodată nu a venit pregătit. S-ar putea să fac publice toate înregistrările. Am văzut cât de departe poate merge cu minciuna acest om. S-ar putea să-l arăt cum arată el de când e premier, atunci când am zis că se poartă ca un pisicuţ cu mine nu am exagerat. Dacă vom ajunge la stadiul în care să încerce să perpetueze această minciună publică, voi fi obligat să iau măsuri de punere în realitate a modului în care se desfăşoară discuţiile”, a mai precizat Traian Băsescu, preluat de B1.ro.

Cât despre discuţia de ieri cu Ponta şi Petrescu, Băsescu a reamintit că, pe lângă faptul ca Ponta & Petrescu au venit tabula rasa la discuţiile de la Cotroceni, se mai ridică o problemă cu adevărat gravă: cei doi chiar nu ştiu cum vor acoperi deficitul la bugetul de pensii.

„Realitatea este că ei nici acum nu ştiu cum vor acoperi deficitul de pensii, 18 miliarde, şi cu pensiile nu e de joacă. Lipsa de caracter a lui Ponta s-a văzut şi din modul în care a sacrificat-o pe doamna ministru. A fost un bărbat number 1 dl Ponta. A lăsat-o pe dna ministru să dea răspunsurile”, a mai spus Băsescu, reamintind cum Ponta a lăsat-o pe Ioana Petrescu, vizibil fâstâcită de faptul că este pusă în situaţia de a nu putea da niciun răspuns concret la întrebările preşedintelui, în condiţiile în care măsura reducerii CAS-ului este una cu impact pe termen foarte lung:

"Eu sunt convins că această doamnă este foarte pregătită din punct de vedere teoretic. Marea problema este lipsa de practică. A venit ca ministru fără să fie director la o companie. Aş fi mai îngăduitor cu dânsa, mai îngăduitor decât cu premierul" s-a arătat Băsescu clement cu Ministrul de Finanţe care, ieri, a fost incapabilă să explice de unde se va recupera deficitul bugetar, în schimb i-a recomandat preşedintelui din tot sufletul măsura reducerii CAS.

"Problema este că reducerea CAS-ului adânceşte un deficit structural pe care îl avem, nu este un deficit temporar pe care să îl rezolvi tăind prime de Crăciun" a explicat şeful statului, afirmând că, în momentul în care creezi un deficit la fondul de pensii, acesta e un deficit structural pe care îl duci după tine "zeci de ani".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne