Tribunalul Bucureşti: Dumitru Dragomir va fi cercetat în libertate

Dumitru - Mitică Dragomir, fost preşedinte LPF
Dumitru - Mitică Dragomir, fost preşedinte LPF (Epoch Times România)

Tribunalul Bucureşti a decis marţi că Dumitru Dragomir, fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF), va fi cercetat în libertate, pe când oamenii de afaceri Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost arestaţi preventiv, în dosarul privind vânzarea unor pachete din drepturile de televizare a meciurilor.

Dumitru Dragomir, Mihai Corbu şi Radu Arhire au fost duşi la instanţă cu propunere de arestare preventivă în jurul orei 00.15, fiind audiaţi timp de peste cinci ore.

La ieşirea din tribunal, Dragomir a declarat: "Am avut încredere în justiţia din România şi uite că s-a făcut dreptate. I am very strong (Sunt foarte puternic, n.r.)".

Decizia Tribunalului Bucureşti nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti (CAB).

Conform comunicatului Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, luni a fost reţinut Dumitru Dragomir pentru săvârşirea infracţiunilor de delapidare, evaziune fiscală şi spălare a banilor, precum şi oamenii de afaceri Mihai Corbu, pentru complicitate la delapidare, complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor, şi Alexandru Mădălin Radu Arhire, pentru complicitate la evaziune fiscală şi spălare a banilor.

Procurorii susţin că în perioada 2011 - 2013, Dumitru Dragomir, în calitate de preşedinte al LPF, i-ar fi determinat pe membrii LPF să aprobe plata unui comision de 12.102.648 de lei în favoarea unei firme pe care o administrau Mihai Corbu şi Radu Arhire, în schimbul unor servicii de intermediere fictive, în scopul însuşirii acestei sume.

Dumitru Dragomir a creat un circuit ilicit - fictiv pentru vânzarea drepturilor de televizare către SC R. SRL - negociere care de fapt s-a făcut în mod direct -, cu scopul de a-şi însuşi suma de 3.000.000 de euro din patrimoniul LPF. Astfel, a fost creat un contract de intermediere fictiv, care atestă desfăşurarea unor activităţi de identificare pe piaţă a unui cumpărător, cu societatea administrată de Mihai Corbu şi Radu Arhire.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport