Twitter, Facebook pierd împreună 51 miliarde USD din valoarea de piaţă după ce îl interzic pe Trump

CEO-ul Facebook - Mark Zuckerberg, împreună cu cel al companiei Twitter  - Jack Dorsey
CEO-ul Facebook - Mark Zuckerberg, împreună cu cel al companiei Twitter - Jack Dorsey (Michael Reynolds/Pool/AFP via Getty Images)

Giganţii reţelelor de socializare Facebook şi Twitter au putut observa că valoarea de piaţă combinată a celor două companii a scăzut cu peste 51 de miliarde USD în ultimele două sesiuni de tranzacţionare, de când l-au interzis pe preşedintele Donald Trump de pe platformele lor, după incidentele din 6 ianuarie.

Citiți și Twitter, îngrijorat de libertatea pe internet din Uganda, în timp ce închide mii de conturi conservatoare

Marile firme hi-tech şi o serie de personalităţi politice democratice au susţinut că Trump a incitat săptămâna trecută la violenţă, lucru care ar fi dus la incidentele de la Capitoliu. Incidentul a întrerupt dezbaterile camerelor reunite, parlamentarii fiind forţaţi să se adăpostească, în timp ce poliţia şi securitatea au încercat să preia controlul.

Săptămâna trecută, Twitter a impus pentru prima dată restricţii asupra unui videoclip pe care l-a postat preşedintele, înainte de a-i suspenda temporar contul, o acţiune urmată îndeaproape de Facebook. Twitter, două zile mai târziu, a suspendat definitiv contul lui Trump pentru două postări pe Twitter despre care a afirmat că încalcă politica firmei privind violenţa.

Citiți și Pe repede înainte. Demiterea lui Trump a doua oară: cine, ce, cum

Un număr mare de conturi pro-Trump au fost şterse de Twitter şi Facebook de atunci.

Preşedintele a susţinut că aceste companii precum Google, Twitter şi Facebook vor eşua din cauza cenzurii.

Citiți și Politician controversat din era Obama, acuzată de sperjur, nominalizată de Biden ca director al USAID

Big Tech „face un lucru oribil ţării noastre. ... Şi cred că va fi o greşeală catastrofală pentru ei", a afirmat Trump.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe