Ucraina: un pas mai aproape de călătoria fără vize în UE

Clădirea Parlamentului European.
Clădirea Parlamentului European. (Captură Foto)

Echipa de negociatori ai UE şi Parlamentului European au obţinut un acord care va permite cetăţenilor din Ucraina să intre în zona euro fără vize.

Cetăţenii ucraineni deţinători ai paşaportului biometric vor putea intra în ţările membre ale UE pentru un maxim de 90 de zile într-o perioadă de 180 de zile, fără vize, conform unui comunicat al Parlamentului European dat la 1 martie.

Călătoriile pot fi făcute din motive de afaceri, turism sau vizite personale.

Ucraina a presat deschiderea regimului de călătorii, pe care îl consideră un ajutor dat ucrainenilor prinşi în conflictul cu Rusia, apărut după căderea regimului Ianukovici şi anexarea Crimeei.

Preşeddintele Petro Poroşenko a declarat pe Twitter că noul anunţ al PE este "un pas formal, dar important".

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat la începutul lunii că ridicarea regimului de vize pentru Ucraina va surveni în vara aceasta.

Acordul trebuie votat şi de Parlamentul European şi de parlamentele statelor membre ale Uniunii

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe