Udrea, nemulţumită că este portretizată drept "mama corupţilor"

Elena Udrea în Parlamentul României la 9 februarie 2015
Elena Udrea în Parlamentul României la 9 februarie 2015 (captură foto)

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea, acuzată de corupţie în două dosare cu greutate - Gala Bute şi Microsoft – se declară nemulţumită că întregul său mandat a ajuns să fie discreditat în mod sistematic şi nejustificat, iar ea este prezentată ca un fel de "mama corupţilor".

"În goana nebună de a mă discredita şi a mă prezenta drept "mama corupţilor", întreg mandatul meu de ministru al Dezvoltării este tocat sistematic şi nejustificat. Nu am auzit să se vorbească despre situaţia altor ministere din guvernarea Boc care aveau bugete mult mai mari şi atribuiau direct contractele (Transporturi, Economie sau Finanţe).

Sunt foarte mândră de ce am realizat ca ministru pentru români şi cred că, dacă oamenii care mă critică astăzi ar fi făcut măcar jumătate din cât am făcut eu, România era acum într-o situaţie mult mai bună", scrie Elena Udrea pe contul său de Facebook.

Fosta candidată la preşedinţie susţine că programul "Schi în România" reprezintă una dintre cele mai mari reuşite în materie de infrastructură de după Revoluţie, în contextul în care acesta a generat mii de locuri de muncă, venituri de zeci de milioane de euro la stat şi a oferit oportunităţi unor zone monoindustriale distruse.

"Absolut toate contractele pe acest program au fost derulate de către primării – deci, dacă există fapte de corupţie, acolo trebuie căutate", a completat fostul ministru al Turismului.

Proiectul nefinalizat "Schi în România" i-a adus Elenei Udrea o acuzaţie de luare de mită din partea procurorilor DNA care susţine că aceasta ar fi primit bani de la firme care executau lucrări la pârtii din diverse zone ale ţării, pentru a le favoriza la licitaţiile publice.

Deşi programul "Schi în România" promitea să transforme toate zonele montane din România într-un magnet pentru iubitori ai sporturilor de iarnă, acesta nu s-a finalizat niciodată, iar lucrările au fost făcute de firme suspecte, potrivit procurorilor.

"Ca ministru, am făcut tot posibilul pentru a limita corupţia: am introdus standarde de cost, am limitat adiţionalele la contractele cu statul, am făcut plăţile la vedere în funcţie de ordinea în care veneau facturile şi le-am cerut public constructorilor să facă mai degrabă ceva pentru România decât să dea şpăgi funcţionarilor de prin minister", se apără Elena Udrea.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne