Udrea, Papahagi, Funeriu şi Adrian Rădulescu în cursa pentru şefia PMP

Elena Udrea, PMP
Elena Udrea, PMP (Epoch Times România)

Bătălie mare pentru şefia nou înfiinţatului PMP. Conducerea partidului va fi aleasă sâmbătă, în cadrul primului congres PMP care va avea loc la Palatul Parlamentului. În cursă pentru funcţia de preşedinte al formaţiuni s-au înscris Elena Udrea, Adrian Papahagi, Daniel Funeriu şi Adrian Rădulescu.

Congresul PMP va alege prin vot direct preşedintele, vicepreşedinţii, secretarul general, secretarii generali adjuncţi, secretarii executivi ai partidului, iar alegerile vor fi uninominale.

Elena Udrea

"Alegerile europarlamentare au confirmat potenţialul Mişcării Populare. Este un proiect în care cred de când m-am alăturat Mişcării Populare şi încurajez toţi colegii să creadă mai departe că, după demonstraţia de la europarlamentare, vom putea arăta că suntem ceea ce am promis că vom fi, şi anume un partid care va face diferenţa pe scena politică, care va duce mai departe viziunea despre România a preşedintelui Băsescu, o viziune în care statul de drept, independenţa justiţiei, reformele contează enorm", a declarat Elena Udrea.

Întrebată dacă a discutat cu preşedintele Traian Băsescu despre candidatura sa, Udrea a replicat: "Nu m-am consultat, în mod special, cu domnul preşedinte legat de această candidatură. Sunt convinsă că preşedintele aşteaptă să vadă o competiţie la PMP unde să învingă cel mai bun".

Adrian Papahagi

"Am decis să candidez la preşedinţia partidului, dacă nu o va face unul mai bun ca mine, în care caz îl voi sprijini. Am fost singurul care a denunţat din interior deriva PMP prin asocierea cu personaje şi practici controversate, asumându-mi până la capăt gestul. Demisia mea a fost un protest faţă de îndepărtarea partidului "altfel" de la proiectul originar. Am arătat că nu ţin la funcţii, ci la principii. Imaginea nu ţine loc de substanţă. Nu contează că porţi blugi sau costum, important e să fii credibil, cinstit şi articulat", a declarat Adrian Papahagi, care s-a retras la un moment dat din partid în semn de protest faţă de intrarea în rândurile membrilor PMP a liberalului Marian Anton, un personaj implicat în numeroase scandaluri în ultimii ani, unul din cei care a votat pentru modificarea Codului Penal în Marţea Neagră.

Daniel Funeriu

"Mi-am depus candidatura pentru funcţia de preşedinte al Partidului Mişcarea Populară. Doresc ca această candidatură să fie una generoasă, cu faţa deopotrivă orientată către cei din partid şi din afara lui. Am mult respect pentru membrii partidului care au construit atât de mult într-un timp atât de scurt. Campania de la Timişoara mi-a arătat dorinţa oamenilor de a avea un interlocutor politic apropiat lor. Aş dori ca PMP să fie un partid apropiat de fiecare comunitate, un promotor al energiilor din societatea românească. Vreau ca PMP să se poată prezenta în faţa românilor, oriunde şi oricând, cu fruntea sus!", a scris Daniel Funeriu pe reţeaua de socializare.

Adrian Rădulescu

Potrivit unor surse din PMP citate de Realitatea, şi fostul consilier prezidenţial Adrian Rădulescu, lider al PMP Dâmboviţa, şi-a depus joi candidatura la preşedinţia partidului, acesta înscriindu-se şi în competiţia pentru o funcţie de secretar executiv, pe politici publice, funcţie care are în subordine comisiile de specialitate ale partidului.