UE interzice să se afirme că apa poate preveni deshidratarea

(photos.com)

Birocraţii de la Bruxelles au fost ridiculizaţi joi pentru că au interzis producătorilor de băuturi să susţină că apa poate preveni deshidratarea, informează ziarul britanic The Daily Telegraph. Oficialii UE au concluzionat, după o investigaţie de trei ani, că nu există nimic care să dovedească acest fapt până în prezent necontestat.

Producătorilor de apă îmbuteliată li se interzice acum prin lege să susţină faptul că apa ar preveni deshidratarea şi riscă doi ani de închisoare dacă încalcă decretul, care va intra în vigoare în Marea Britanie începând cu luna viitoare.

Joi seara, criticii au susţinut că Uniunea Europeană este certată atât cu ştiinţa, cât şi cu bunul simţ. 'Aceasta este prostie cu litere mari. Moneda euro se află în dificultate, UE se prăbuşeşte, iar ei uite ce fac: oficiali bine plătiţi, cu pensii mari, sunt îngrijoraţi de calităţile evidente ale apei şi încearcă să ne refuze dreptul de a spune ceea ce este clar adevărat. Dacă a existat vreodată un episod care să demonstreze nebunia marelui proiect european, acesta este', a declarat conservatorul Roger Helmer, membru al Parlamentului European.

Instrucţiunile Serviciului Naţional de Sănătate (NHS) din Marea Britanie prevăd clar faptul că băutul apei previne deshidratarea, iar britanicii ar trebui să bea cel puţin 1,2 litri pe zi. Departamentul de Sănătate a disputat înţelepciunea noii legi, un purtător de cuvânt al acestuia declarând: 'Bineînţeles că apa hidratează. Deşi sprijinim UE în efortul de a preveni diverse afirmaţii false privitoare la produse, trebuie să apelăm cât mai mult posibil la bunul simţ'.

La o întâlnire a 21 de cercetători în oraşul Parma din Italia s-a concluzionat că un procent scăzut de apă în corp este un simptom al deshidratării şi nu ceva ce poate fi controlat ulterior prin băutul apei. În prezent, verdictul Autorităţii Europene pentru Siguranţa Alimentară (EFSA) a fost transformat într-o directivă UE care a fost emisă miercuri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe