Ultimul partizan din munţi îl desfiinţează pe Şerban Nicolae: "Ca el au fost mulţi pe vremea comuniştilor"

Ultimul supravieţuitor al rezistenţei din Munţii Banatului s-a arătat indignat de declaraţiile senatorului PSD Şerban Nicolae, care i-a acuzat pe partizanii anticomunişti că au acţionat împotriva intereselor României.
Serban Nicolae(PSD),
Serban Nicolae(PSD), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ultimul veteran al luptei împotriva comunismului, Nicolae Ciurică, 87 de ani, este trist de când a aflat că un senator de frunte nu are niciun fel de respect pentru ceea ce au făcut membrii rezistenţei anticomuniste în primii ani de instaurare a comunismului, relatează Adevărul.

"Ca Şerban Nicolae au fost mulţi pe vremea comuniştilor şi el este un produs de-al lor. Să stea de vorbă cu un profesor de istorie să îi povestească. Organizaţia noastră a fost o organizaţie de rezistenţă aşteptând marile puteri să ne dea ajutor să scăpăm de ruşi. Comuniştii pe vremea aceea ne spuneau «bandiţi». Dar vreau să vă spun că toţi cei care luptau în munte aveau în sacul cu merinde o carte de rugăciune. Eu aveam Noul testament, străpuns de un glonţ, într-o acţiune din Munţii Banatului. Îl am şi acum", povesteşte bătrânul.

Nicolae Ciurică a subliniat că el şi ceilalţi partizani nu erau terorişti, ci români adevăraţi.

"Nu voiam regimul comunist, dictatura comunistă. Ştiam ce înseamnă comunismul. Când s-a făcut colectivizarea, oamenilor li s-a luat totul ca daune de război. Trebuia să dăm găini, ouă, porumb, grâu, animale. Trebuia să plătim ce au făcut nemţii. Războiul era război", a declarat fostul luptător anticomunist.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.