Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord, dispărut de pe radare

Avion ATR 42-300 (Wikipedia)
Jack Phillips
16.08.2015

Un avion indonezian cu 54 de persoane la bord a dispărut de pe radare duminică, în timp ce zbura deasupra regiunii Papua din estul Indoneziei, eforturile de căutare fiind îngreunate de înserare, a anunţat Agenţia Naţională de Căutare şi Salvare (BASARNAS).

"Nu putem confirma că avionul s-a prăbuşit. Tot ce putem spune este că am pierdut contactul cu aeronava", a declarat Barbang Soelystyo, şef al BASARNAS, pentru Reuters.

Potrivit oficialului indonezian, avionul, un ATR 42-300 aparţinând Trigana Air Service şi construit de francezi şi italieni, avea la bord 44 de pasageri adulţi, cinci membri ai echipajului şi cinci copiii şi bebeluşi.

Conform BASARNAS, avionul a zburat prima dată acum 27 de ani. ATR este un joint venture între Airbus şi Alenia Aermacchi, o subsidiară italiană a firmei Finmeccanica.

Avionul efectua o cursă între aeroportul Sentani din Jayapura şi Oksibil, capitala provinciei Papua. Căutarea avionului este coordonată de biroul din Jayapura al BASARNAS. Nu se ştie dacă eforturile de căutare vor putea continua şi pe timpul nopţii în pădurile dese din zonă.

Compania Trigana este pe listă neagră a companiilor aeriene cărora le este interzis să zboare în UE din cauza standardelor scăzute de siguranţă a avioanelor. Trigana are o flotă de 14 avioane din care 10 ATR-uri şi 4 Boeinguri 737. Compania are un istoric trist, având la activ 14 accidente serioase din 1991, de când operează şi până în prezent.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor