Un jurnalist care a făcut dezvăluiri masive în scandalul e-mailurilor lui Hillary Clinton, găsit mort

Cristopher Sign
Cristopher Sign (Captură ecran, Youtube)

Cadavrul unui jurnalist din Birmingham, Alabama, care a dezvăluit ştirea despre controversata întâlnire din 2016 între fostul preşedinte Bill Clinton şi procurorul general al momentului - Loretta Lynch - a fost găsit sâmbătă dimineaţă. Cauza morţii este în acest moment „aparent sinucidere”.

Christopher Sign, în vârstă de 45 de ani, un moderator de ştiri al canalului ABC 33/40 din Birmingham, a fost descoperit în jurul orei 8.00 dimineaţa.

Citiți și Adevăratul scandal de la Washington: FBI, emailuri şi un intern împuşcat la vedere

Sign a dezvăluit întâlnirea ilegală pe care fostul preşedinte Bill Clinton a avut-o la bordul unui avion staţionat pe un aeroport, în timpul căreia a cerut procurorului general din perioada Obama dosarul investigaţiei făcute de Departamentul de Justiţie în care era implicată soţia sa, Hillary.

Ştirea nu a generat demisia procurorului general al SUA în cel de-al doilea mandat Obama, după cum se aşteptau numeroşi analişti.

Hillary Clinton a fost acuzată că ar fi folosit un server de e-mailuri privat pentru a comunica e-mailuri de serviciu în timp ce ocupa poziţia de Secretar de Stat, în primul mandat Obama. Investigaţia a ţinut ani de zile prima pagină a ziarelor, deşi FBI-ul condus de James Comey a ales să nu o trimită în justiţie, opinând că nu au găsit elemente care să probeze intenţia lui Hillary Clinton de a divulga secrete de stat.

Citiți și Fost oficial haitian găsit mort înainte să depună mărturie împotriva Fundaţiei Clinton

Cu toate acestea, dosarul a fost redeschis cu 11 zile înaintea alegerilor prezidenţiale din 2016, când un laptop al soţului asistentei principale a lui Clinton a ajuns la Poliţia metropolitană din New York, ca parte a unui scandal de natură sexuală care nu avea legătură cu ancheta privitoare la e-mailuri.

Redeschiderea - urmată de a doua închidere a dosarului -, împreună cu alte numeroase controverse legate de Clinton, a contribuit la câştigarea alegerilor din 2016 de către Donald Trump, spre disperarea establishmentului politic american.

Sign s-a plâns anul trecut că primeşte ameninţări „semnificative” cu moartea, că i s-au spart cardurile de credit. Ameninţările au fost suficient de serioase încât jurnalistul a creat cuvinte-cod pentru a le folosi în comunicările cu copiii săi.

Citiți și Corupţie fără frontiere: Oficiali ONU morţi, bani negri şi clanul Clinton

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe