Un mic asteroid a trecut foarte aproape de Pământ

(photos.com)

Un asteroid cu un diametrul de 45 de metri a trecut duminică la o distanţă de numai 230.000 de kilometri de Terra. Astfel, dacă ar fi lovit Pământul ar fi avut efectul unei bombe atomice.

Corpul ceresc, denumit 2012 EG5, care duminică dimineaţă, s-a apropiat de Pământ mai mult decât Luna, a fost descoperit cu doar două săptămâni înainte de a trece pe lângă Terra, de un telescop din Hawaii.

"Asteroidul 2012 EG5 va trece fără probleme pe lângă Terra pe 1 aprilie", au susţinut cercetătorii de la un laborator NASA pe Twitter, scrie publika.md.

Cei de la NASA au încercat mereu să excludă teoriile conform cărora asteroizii ar putea lovi Pământul. Iar impactul cu un asteroid de o asemenea dimensiune ar fi lovit suprafaţa planetei şi ar fi explodat.

"Pământul a fost mereu ţinta asteroizilor şi a cometelor, dar un impact cu un obiect uriaş este foarte rar", au mai menţionat cei de la NASA.

Precizăm că alţi doi asteroizi de mici dimensiuni au trecut pe lângă Pământ în acest weekend.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură