Un nou atac terorist în Paris: un poliţist, atacat cu un Kalaşnikov

Poliţia franceză în apropierea lacului Annecy din Franţa, locul unde au fost găsite cele patru persoane ucise.
Poliţia franceză în apropierea lacului Annecy din Franţa, locul unde au fost găsite cele patru persoane ucise. (JEAN-PIERRE CLATOT / AFP / GettyImages)

UPDATE. Ora 11:50: Poliţista rănită joi dimineaţă a murit, după ce a fost transportată la spital în stare critică. Al doilea poliţist este şi el rănit.
Ora 10:18: Ministrul de Interne francez s-a deplasat la locul antentatului după reuniunea guvernului de la Paris convocată în legătură cu atentatul terorist de miercuri. Zona este practic blocată de maşini de poliţie şi ambulanţe, iar o şcoală din apropiere a fost închisă.

***

Joi dimineaţă, un poliţist a fost împuşcat într-o suburbie a Parisului de un bărbat neidentificat care era înarmat cu un Kalaşnikov.

Până la acest moment, nu există informaţii dacă împuşcăturile sunt legate de atentatul terorist desfăşurat miercuri la sediul publicaţiei Charlie Hebdo, soldat cu 12 morţi.

Atacatorul, care conducea un Renault Clio, a deschis focul asupra poliţistului, iar apoi a fugit. Echipele de salvare au intervenit pentru a-i acorda poliţistului primul ajutor.

Poliţia franceză nu a confirmat, până acum, existenţa vreunei legături între incidentul de joi dimineaţă şi atentatul terorist de miercuri de la Charlie Hebdo, notează Reuters.