Un om de ştiinţă chinez câştigă cu smerenie o nouă înţelegere

Li Baoqing, renumit om de ştiinţă chinez, a inceput să practice Falun Gong în 1996
Li Baoqing, renumit om de ştiinţă chinez, a inceput să practice Falun Gong în 1996 (Yuan Li/The Epoch Times)

Atunci când medicina a eşuat în cazul unui om de ştiinţă de clasă mondială, el a experimentat pe propria persoană un mod diferit de a înţelege lumea şi a învăţat lucruri pe care ştiinţa nu i le putea dezvălui.

Li Baoqing a fost pregătit ca om de ştiinţă în aria cercetării. Pentru mai multe decenii, a lucrat la prestigioasa Academie de Ştiinţe Chineză. Nenumăraţi studenţi îl venerau ca pe un pionier în ştiinţa modernă.

La sfârşitul anilor '90, Li a condus un important proiect agricol de economisire a apei la nivel naţional. El şi echipa sa au dezvoltat planuri pentru utilizarea apei de ploaie ca un mod accesibil de a realiza o agricultură durabilă în China. În prezent, proiectul este încă în curs de desfăşurare la Academia de Ştiinţe, dezvoltat de către echipe de oameni de ştiinţă şi cercetători, care au fost odată studenţii lui Li.

În 1991, Li a fost distins cu titlul de cercetător avansat. Doi ani mai târziu, el a fost recunoscut de către Consiliul de Stat, iar în 1997 numele său a fost menţionat în dicţionarul “Who’s Who“ al Universităţii Cambridge.

Dar viaţa lui Li s-a schimbat în mod neaşteptat atunci când a venit în contact cu lucruri care nu pot fi uşor explicate ştiinţific.

Qigong

La începutul anilor 1990, după mai multe decenii de suprimare sub comunism, China a cunoscut o revigorare a spiritualităţii. Dintr-o dată, sute de practici de "qigong" au fost prezentate publicului, susţinând existenţa fenomenelor supranaturale şi a posibilităţii de vindecare pe scară largă în publicaţiile mass-media.

Soţiei lui Li, care suferea de mai multe afecţiuni, i-a fost prezentată Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa, o practică de qigong care s-a răspândit foarte repede de la om la om, datorită beneficiilor sale, inclusiv în privinţa sănătăţii.

Li a declarat pentru The Epoch Times că bolile soţiei au dispărut rapid, ea revenind la o stare bună de sănătate. "Când soţia mi-a spus despre asta, m-am gândit că qigong-ul ar putea vindeca doar bolile de durată, cum ar fi cele pe care le avusese ea. Eu avusesem o bună stare de sănătate, doar răceli şi febră din când în când, aşa că am considerat că nu aveam nevoie să practic Falun Gong ", a spus Li.

Dar, în 1995, Li a început brusc să sufere de zona zoster şi surditate. El a spus că s-a grăbit să meargă la spital, dar spitalul nu l-a putut ajuta prea mult. El a încercat apoi acupunctura şi medicina tradiţională chineză, dar nu a existat nicio ameliorare imediată. "Pentru că tratamentul dura prea mult timp şi nu eram convins că îmbunătăţirea era garantată, mă simţeam frustrat", a spus Li.

Chiar în acea perioadă, în timpul Anului Nou chinezesc în 1996, Li a fost invitat la o serie de nouă zile de prelegeri filmate, organizate de către Asociaţia Falun Dafa locală. El şi soţia lui au participat împreună. "Am început în sfârşit călătoria de descoperire a profunzimii Falun Dafa", a spus Li.

Miracole

"După cele nouă zile de cursuri, nu numai că durerea a dispărut, dar am renunţat chiar şi la fumat şi băutură", a spus Li. "Fără medicamente şi tratamente şi numai prin practicarea de exerciţii şi ascultarea prelegerilor, am reuşit să scap de bolile mele. Astfel am aflat pentru prima dată despre magia Falun Dafa."

"Ca rezultat al acestei abordări limitate, adesea ne rătăcim", a spus Li. "Dar oamenii de ştiinţă adevăraţi nu se limitează. Ei sunt persoane smerite care îndrăznesc să admită limitarea cercetării noastre şi continuă să descopere lucruri noi pe care ştiinţa nu le-a dezvăluit. Aşadar, nu te limita, pe tine şi cunoştinţele tale, doar pentru că eşti un om de ştiinţă.

Ulterior, Li a început să citească Zhuan Falun, textul principal al Falun Gong, scris de fondatorul practicii, domnul Li Hongzhi.

"Îndrumarea principiilor de adevăr, compasiune şi toleranţă a schimbat viziunea mea asupra lumii", a spus Li Baoqing.

Li Baoqing a explicat că ştiinţa modernă occidentală se bazează pe experimentare; ne folosim ochii sau echipamente de testare pentru a investiga obiectele tangibile şi nu credem în lucruri pe care nu le putem vedea sau verifica.

"Ca rezultat al acestei abordări limitate, adesea ne rătăcim", a spus Li. "Dar oamenii de ştiinţă adevăraţi nu se limitează. Ei sunt persoane smerite care îndrăznesc să admită limitarea cercetării noastre şi continuă să descopere lucruri noi pe care ştiinţa nu le-a dezvăluit."

Li a spus că mulţi oameni de ştiinţă de mare calibru, inclusiv Michael Faraday, Volta Alessandro, George Simon Ohm, André-Marie Ampere, James Clerk Maxwell, Thomas Edison, au crezut în existenţa unor fiinţe superioare. "Aşadar, nu te limita, pe tine şi cunoştinţele tale, doar pentru că eşti un om de ştiinţă", a spus el.

Persecuţie

Li s-a bucurat puţin timp în China de noua spiritualitate descoperită. În 1999, Jiang Zemin, pe atunci şef al Partidului Comunist, a lansat o persecuţie dură împotriva Falun Gong, printr-un decret care prevedea trei olbiective "sa-i ruineze reputaţia, să-i falimenteze financiar şi să-i distrugă fizic."

Rezident la Academia de Ştiinţe, Li a fost martor la persecuţia împotriva Falun Gong în cartierul său şi la locul său de muncă. El însuşi a fost răpit de mai multe ori şi forţat să se supună sesiunilor de spălare a creierului. Fondurile sale de cercetare la Academia de Ştiinţe au fost, de asemenea, tăiate.

În 2003, după ce a fost reţinut ilegal de mai multe ori, Li şi soţia lui au plecat din China spre Australia, unde locuiesc acum.

Relatări suplimentare de către Yuan Li.