Unda de şoc a alegerilor. Alina Gorghiu a demisionat de la şefia PNL

Clasaţi pe locul 2 în alegerile parlamentare, cu un procentaj care nu le va permite să dea premierul nici măcar în alianţă cu USR, liberalii rămân fără lider, Alina Gorghiu prezentându-şi demisia.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Eugen Horoiu \ Epoch Times România)

UPDATE: Secretarul general al PNL Ilie Bolojan şi preşedintele PNL Bucureşti Cristian Buşoi şi-au depus demisiile din funcţii, au declarat luni surse liberale pentru Mediafax.

Potrivit surselor, printre cei ale căror nume au fost vehiculate ca posibili interimari la şefia partidului, până la alegerea noului lider, se numără Mircea Hava, Gheorghe Flutur şi Raluca Turcan, fară să se fi ajuns însă la un scenariu cert.

***

Liderul PNL, Alina Gorghiu, şi-a anunţat, luni, demisia de la şefia partidului, după ce formaţiunea a obţinut, în alegeri, un scor care nu îi va permite să dea premierul.

"Încă de ieri am avut discuţii cu colegii, liderii din teritoriu, conducerea centrală şi pentru mine nu există alt gest decât depunerea mandatului", a declarat Gorghiu, citată de Agerpres, într-o conferinţă de presă.

Gorghiu a mai anunţat că în şedinţa BPN de marţi se va decide formula de interimat până la Convenţia Naţională la care va fi ales noul preşedinte al partidului. Fostul lider al PNL a mai precizat că va propune convocarea cât mai rapidă a Convenţiei Naţionale şi a anunţat că sunt şi lideri de filiale care au decis să îşi asume rezultatul de la alegeri, informează news.ro.

Remintim că Gorghiu a promis, înainte de alegeri, că îşi va da demisia dacă partidul său nu va reuşi să facă o majoritate care să-l propună pe viitorul prim ministru, respectiv pe Cioloş.

Ştire în curs de actualizare.