Sub 40% dintre români au decis viitorul întregii ţări. PSD şi ALDE vor putea da Guvernul. USR intră în Parlament

Ca la mai toate alegerile, românii s-au remarcat şi în acest an prin absenteism, peste 60% dintre ei lipsind de la vot. Cei 40% dintre cei ce au ieşit din case au optat majoritar pentru PSD iar Liviu Dragnea le cere restului politicienilor să respecte rezultatele votului.
Liviu Dragnea(Presedinte PSD)
Liviu Dragnea(Presedinte PSD) (Florin Chirila\Epoch Times)

La scurtă vreme după închiderea urnelor, în timp ce exit poll-urile dau PSD-ul drept marele câştigător - cu circa 45% din voturi - şi anunţă o victorie notabilă a USR, care, deşi abia apărut, reuşeşte să intre în Parlament, liderii partidelor au început să îşi transmită mesajele.

Astfel, Liviu Dragnea şi-a reluat discursul despre prosperitate şi taxe mici, Nicuşor Dan dă aurări sigcă lupta contra corupţiei şi abuzurilor autorităţilor va continua, iar Gorghiu, care a promis că îşi va da demisia dacă partidul său nu va reuşi să facă o majoritate care să-l propună pe viitorul prim ministru susţine că posibilitatea ca Cioloş să fie premier încă se joacă.

Liviu Dragnea

"Vreau să mulţumesc tuturor românilor care au fost la vot şi mulţumiri speciale pentru cei ce au votat PSD. Dacă exit poll-urile se vor confirma, arată o opţiune clară a românilor (...) astăzi cetăţenii României au votat pentru taxe şi impozite mai mici, pentru mai mulţi bani în buzunarele lor pentru sprijin pentru oamenii de afaceri, au votat pentru ca tinerii ţării să aibă locuri de muncă bine plătite, au votat de asemenea pentru readucerea la viaţă a satului românesc şi pentru a ne hrăni din ceea ce produce pământul nostru şi nu din exporturi de proastă calitate.

Votul mai arată că românii vor să se simtă acasă în ţara lor. Şi eu vreau ca şi ei, ca România să fie o casă bună pentru tot românii. De asemenea e un vot pentru a reda demnitatea medicilor şi profesorilor şi pentru a îmbunătăţi rapid situaţia din sănătate.

Vreau să transmit câteva mesaje pentru partenerii noştri, România îşi va respecta toate angajamentele internaţionale. Un mesaj pentru factorii politici interni - România e o insulă de stabilitate în regiune, eu vreau ca în România să se menţină această democraţie stabilă iar asta înseamnă că toţi oamenii politici, instituţiile statului trebuie să respecte votul de astăzi al românilor.", a declarat liderul PSD.

La rândul său, Nicuşor Dan, liderul formaţiunii clasate pe locul 3 în exit poll-uri, după PSD şi PNL a remarcat că este un fapt extraordinar că un partid care a început în februarie 2016 cu 40 de membri fondatori să fie astăzi a treia forţă politică din România, aceasta fiind o victorie a democraţiei din România.

"Votul de astăzi este un început. Pentru mulţi dintre noi, ultimii ani au fost nişte ani în care ne-am luptat cu ilegalităţi, cu abuzuri ale administraţiei publice, cu jaful din banii publicei. Începând de azi avem mai multă putere şi mai multe resurse şi promisiunea noastră e că vom continua în aceeaşi direcţie, ne vom lupta cu nedreptăţile, cu abuzurile autorităţilor şi cu jaful din banul public. Vom fi ceea ce nu a existat până acum, partenerul cetăţeanului în relaţie cu autorităţile publice.

Vreau în final să adresez un mesaj reprezentanţilor din secţiile de votare. Să rămână atenţi la numărătoarea voturilor, să fie atenţi la orice fel de abatere cât de mică şi să semnaleze orice fel de abatere. Românii ne-au dat votul azi şi e sarcina noastră să păzim votul pe care ni l-au dat", transmite liderul USR.

Alina Gorghiu

"Le mulţumesc tuturor celor care au ieşit la vot, care au ieşit să voteze dreapta. E un lucru pe care îl apreciez şi pe care îl respect", a declarat Gorghiu, precizând că datele exit-poll-urilor sunt parţiale şi că aşteaptă rezultatele finale.

"Le mulţumesc tuturor celor care sunt angrenaţi în procesul electoral, e important să rămână angrenaţi până la final, orice meci se joacă până la capăt, posibilitatea ca Dacian Cioloş să fie prim-ministru încă se joacă", a susţinut Gorghiu, citată de B1 TV.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne