Ghinea: Dacă oamenii buni stau deoparte la alegeri, ne vor conduce borfaşii

Cea mai mare capcană în care riscăm să cădem este să credem că progresele pe care le-am înregistrat în ultimii ani sunt ireversibile. Nu, nu sunt, iar românii nu trebuie să întoarcă privirea la alegerile de duminică, în speranţa că totul o să fie, totuşi, bine, a avertizat fostul ministru Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Dacă oamenii buni stau deoparte la alegerile parlamentare de duminică şi nu vin la vot, ne vor conduce borfaşii, iar progresele pe care societatea românească le-a înregistrat în ultimii ani riscă să fie dinamitate, a opinat joi, pe contul său de Facebook, fostul ministru Cristian Ghinea, intrat în cursa electorală din partea Uniunii Salvaţi România.

"Decizia individuală de a sta acasă, de a nu te implica, este aparent raţională. Este decizia normală, având în vedere ce clasă politică ne-a condus până în 2015. Doar că această decizie individuală devine o dramă colectivă. Dacă oamenii buni stau deoparte ne vor conduce borfaşii", a declarat Ghinea.

Potrivit fostului ministru al Fondurilor Europene, PSD, PRU şi alţii ca ei şi-au asumat un discurs fascist. Au făcut-o şi la alte alegeri, să ne amintim de campania pentru prezidenţiale, când fostul premier Victor Ponta a adoptat un discurs asemănător - "ăsta e neamţ, n-are copii, nu e ortodox, nu e român".

"Ne-au împărţit iar în două tabere, pe de o parte ei, "românii", cei care "îşi iubesc ţara", şi ceilalţi, "străinii", "nepatrioţii". Oricine împărtăşeşte alte valori decât ei – integritate, cinste, onestitate – este duşmanul României lor. A penalilor. Nu mai luăm lecţii de românism de la borfaşi. Iubim România. Fără să o furăm. Candidaţi PSD, PRU şi ALDE au de făcut împreună un secol de puşcărie", a subliniat Ghinea.

În opinia tehnocratului, progresele pe care societatea românească le-a înregistrat în ultimii ani – să ne aducem aminte că pe vremea lui Adrian Năstase am avut un singur corupt condamnat – sunt în pericol.

"Cea mai mare capcană în care riscăm să cădem este să credem că toate aceste progrese sunt ireversibile. Nu. Mai ales dacă alegem să întoarcem privirea pe 11 decembrie, în speranţa că totul o să fie, totuşi, bine. Să nu ne minţim. Nu o să fie. Despre asta sunt aceste alegeri. Nu îi lăsaţi pe borfaşi să ne dezbine ca să scape de puşcărie. Share ca să se afle", a mai precizat Ghinea.