Unde se aplică amenzi uriaşe celor care folosesc şemineuri şi sobe?

Amenzile sunt menite să descurajeze utilizarea acestor sisteme de încălzire, pentru a proteja mediul şi a evita încălzirea globală. Politici de mediu bizare impuse de Bruxelles.

Vremea rece a sosit. Temperaturile scad încet-încet în aceste zile şi, în scurt timp în toată Europa, va fi necesară încălzirea locuinţelor cu sistemele clasice sau mai ecologice, calibrând costurile în funcţie de mijloacele economice ale fiecăruia. Ca majoritatea europenilor, şi italienii se pregătesc să folosească zilnic şeminee şi sobe pentru a-şi încălzi locuinţele. Din nefericire, ei urmează să aibă surprize neplăcute din cauza amenzilor administrative care se aplică în aceste cazuri şi care, pentru anumite încălcări, pot ajunge chiar şi la 5.000 de euro, informează DC News.

Amenzile sunt menite să descurajeze utilizarea unor astfel de sisteme de încălzire pentru a proteja mediul înconjurător şi pentru a evita agravarea încălzirii globale actuale. Utilizarea masivă a sobelor şi şemineelor ar contribui la poluarea aerului, înrăutăţind în mod decisiv calitatea aerului, afirmă cei de la Bruxelles. Reglementările aplicate în acest sens nu sunt identice în toată Italia, ci variază de la o regiune la alta. Pentru a evita surprizele neplăcute este necesar să se cunoască reglementările din propria regiune privind încălzirea domestică.

Unde nu mai pot fi folosite şemineele şi sobele din cauza politicilor de mediu fără sens impuse de Bruxelles

Regiunea Lombardia a interzis generatoarele de căldură care utilizează biomasa lemnoasă începând cu 2020, atât pentru şeminee, cât şi pentru sobe certificate cu mai puţin de 4 stele. Aparatele de încălzire cu 0/1/2 stele nu pot fi aprinse. În ceea ce priveşte sobele pe peleţi, sunt permise doar acele sobe care utilizează peleţi de calitate certificată clasa A1.

Regiunea Veneto are, de asemenea, o serie întreagă de reglementări care interzic aprinderea sobelor şi şemineelor pe lemne. În mod specific, noul regulament interzice strict generatoarele de căldură cu o clasă sub 3 stele.

Regiunea Piemont restricţionează, de asemenea, în mod peremptoriu utilizarea sobelor şi a şemineelor cu combustibili tradiţionali. Începând cu 2018, nu este posibilă utilizarea generatoarelor de căldură alimentate cu biomasă lemnoasă cu o putere mai mică de 35 kw şi cu o clasă energetică sub 3 stele. Regulamentul face o distincţie de bază între zonele "aglomeraţia din Torino", "câmpie" şi "deal", care, începând cu 2019, a interzis generatoarele de căldură pe biomasă cu o putere mai mică de 35 kw şi cu o clasă energetică de 3 stele.

Regiunea Emilia Romagna, în schimb, oferă posibilitatea să se instaleze şeminee şi sobe, dar numai cu clasa de emisie certificată de 3 stele sau mai mare.

Regiunea Toscana, pe de altă parte, a introdus un registru simplificat al şemineelor, în timp ce cazanele şi sobele alimentate cu biomasă au fost interzise.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură