Unirea TV, la un pas de lansare. Unioniştii lansează un apel

Pe lângă marşuri, flash-moburi şi acţiuni în teren, eforturile pentru realizarea unirii Basarabiei cu ţara mamă vor fi făcute, mai nou, şi pe calea undelor, cu ajutorul Unirea TV.
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea
Miting unionist la Chişinău, moldovenii de peste Prut votează simbolic unirea (Epoch Times România)

Proiectul media Unirea TV, primul furnizor de conţinut audio-vizual unionist din Republica Moldova, este aproape de a fi lansat, anunţă Platforma Unionistă Acţiunea 2012.

"Mesajul unioniştilor va ajunge pe micile ecrane din stânga Prutului începând cu 31 august, Ziua Limbii Române, dacă vor fi strânse sumele necesare de bani pentru funcţionarea studioului din Bucureşti şi din Chişinău, precum şi pentru susţinerea lunară a emisiei de pe cele două maluri ale Prutului. Proiectul mediatic se finanţează exclusiv din donaţii şi voluntariat.", se precizează în comunicatul de presă remis Epoch Times.

Astfel, organizaţiile civice care militează pentru reunire lansează un apel către toţi românii interesaţi de problematica Republicii Moldova: să contribuie la demararea Unirea TV prin donaţii necesare mijloacelor de producţie şi interconectării celor două spaţii mediatice.

A mai rămas puţin până la realizarea acestui proiect atât de important pentru România şi Republica Moldova. Prin intermediul proiectului Unirea TV vom ajunge în casele tuturor celor văduviţi de informaţie corectă şi obiectivă. Vom echilibra spaţiul mediatic dominat de posturi radio şi TV din Rusia şi canale de televiziune controlate politic. Pentru asta avem nevoie de un ultim sprijin, avem nevoie de implicarea fiecăruia, acum, pentru audiovizualul de mâine”, a declarat George Simion, preşedintele Platformei Unioniste Acţiunea 2012.

Modalităţile prin care se pot face donaţiile sunt accesibile aici

Reamintim că spaţiul mediatic din Republica Moldova este preponderent în limba rusă (aproximativ 80%), deşi în Republica Moldova (fără regiunea transnistreană) trăiesc 80% etnici români, conform recensământului din 2014.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne