UNPR se pregăteşte de alegeri. "Fiecare zecime de procent contează. Alianţa care va obţine cele mai multe voturi va da premierul"

Nu ştie deocamdată dacă UNPR va candida singur sau alături de PSD la alegerile locale şi parlamentare. Indiferent de situaţie, şeful UNPR Gabriel Oprea vrea să obţină un scor de cel puţin 10% la alegeri.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Florin Chirila/Epoch Times)
Se încarcă player-ul...

"Ştiu că o să mă întrebaţi dacă o să candidăm sau nu împreună cu PSD. Nu pot să vă dau un răspuns în acest moment, însă o să spun următorul lucru: Suntem pregătiţi pentru ambele variante. PSD şi UNPR au avut şi au un parteneriat corect şi eficient. Noi am fost loiali guvernării, nu am trădat. De altfel, UNPR nu a dat jos niciodată un guvern din care a făcut parte. La baza parteneriatului dintre PSD şi UNPR a fost întotdeauna dialogul. Vă asigur că şi pe acest subiect vom ajunge la un rezultat tot prin dialog.

Voi discuta cu Liviu Dragnea, suntem doi oameni responsabili, corecţi unul faţă de celălalt, fie că vom candida împreună sau separat vă vom anunţa din timp acest lucru. În cee ce ne priveşte, suntem pregătiţi pentru oricare dintre cele două variante. Dacă vom merge singuri, vă asigur că vom avea candidaţi redutabili care îşi vor câştiga locurile. Dacă mergem cu PSD, atunci imediat ce se stabilesc candidaţii, vă asigur că ne vom implica cu toată forţa, cu toate resursele şi cu toate organizaţiile noastre din teritoriu pentru a avea împreună un număr cât mai mare de voturi", a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, Gabriel Oprea.

Potrivit şefului UNPR, nu este un secret pentru nimeni că partidul sau alianţa care va obţine cel mai mare număr de voturi va da premierul. Din acest punct de vedere şi PSD şi UNPR înţeleg că fiecare vot şi "fiecare zecime de procent contează" dacă vrem să guvernăm. Ambele variante au atât avantaje, cât şi dezavantaje atât pentru PSD cât şi pentru UNPR.

"Este normal ca şi colegii social democraţi să analizeze pe toate părţile acest subiect şi apoi să ne aşezăm la masă să vedem care este drumul de urmat", a adăugat Oprea.

Totodată, generalul a anunţat că UNPR îl susţine în continuare pe preşedintele Klaus Iohannis. Acelaşi lucru este valabil şi pentru premierul Dacian Cioloş, însă Oprea a ţinut să sublinieze că această susţinere nu este necondiţionată.

"Cerem în schimb performanţă guvernamentală, rezultate economice şi politici pentru securitatea şi prosperitatea românilor. UNPR va sancţiona public orice abatere şi orice eşec major, când este nevoie. Nu suntem datori nimic nimănui.", a mai precizat Oprea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne