UPDATE. Crăciun cu explozie în Călăraşi

Echipaj SMURD
Echipaj SMURD (Epoch Times România)

UPDATE: Locatarii blocului din Călăraşi afectat de explozie şi angajaţi ai cafenelei de la parterul clădirii afirmă că, miercuri, înainte de a se produce deflagraţia, doi angajaţi de la Distrigaz au venit la faţa locului pentru a cerceta dacă există scurgeri de gaze, la solicitarea locatarilor. Procurorii au început să facă cercetări, deschizând un dosar penal, pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă şi distrugere, în urma exploziei care s-a produs miercuri seară într-un bloc din Călăraşi. În acest caz vor fi audiate mai multe persoane.

Crăciunul s-a sfârşit tragic în Călăraşi. O persoană a murit iar alte şase au fost rănite, miercuri seară, în urma unei explozii produse într-un bloc din centrul oraşului Călăraşi. 14 apartamente au fost afectate în urma deflagraţiei produse, cel mai probabil, ca urmare a unei acumulări de gaze într-un apartament de bloc.

Explozia s-a produs în seara de Crăciun, în jurul orei 18.20, într-un bloc cu patru etaje situat pe strada Prelungirea Bucureşti, în blocul 38, la apartamentul 2. Patru echipaje de intervenţie ale ISU Călăraşi şi mai multe autospeciale medicale au intervenit la faţa locului. Clădirea în care s-a produs explozia a fost evacuată.

O femeie de 46 de ani a murit, iar alte şase persoane au fost rănite, fiind transportate la Spitalul Judeţean Călăraşi. Doi dintre răniţi sunt în stare mai gravă, cu multiple traumatisme.

Un bărbat aflat în stare foarte gravă, a fost transportat de urgenţă de un echipaj SMURD la Spitalul Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală, de unde a fost transferată la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică Reparatorie şi Arsuri din Capitală.

O altă persoană rănită în deflagraţie a rămas internată la Spitalul din Călăraşi în timp ce restul de 4 persoane nu au necesitat spitalizare.

14 apartamente au fost afectate de explozie, părţi din pereţii acestora şi tâmplărie fiind propulsate de suflul deflagraţiei până în clădirea Tribunalului şi sediul S.R.I., imobile situate peste drum (str. Bucureşti) de clădirea afectată. Un restaurant aflat la parterul blocului, alte spaţii comerciale şi de birouri, cât şi autoturisme parcate în apropierea imobilului au fost avariate, informează infomuntenia.ro.

Distrigaz Sud Reţele a trimis o echipă în zonă pentru verificări, informează Mediafax. Alimentarea cu gaze a blocului a fost oprită iar perimetrul securizat. În urma verificărilor, specialiştii Distrigaz au constatat că expozia s-a produs pe instalaţia de utilizare a gazelor naturale. Nici reţeaua de distribuţie din zonă, nici branşamentul blocului nu prezentau defecţiuni.

Conform Distrigaz, exploatarea şi întreţinerea instalaţiei de utilizare de gaze naturale revine clienţilor. Cercetarile continua pentru a stabili cauza efectiva a deflagratiei din seara de Craciun.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne