UPDATE: Preşedintele PNŢCD în pericol să fie executat silit de un nepot al lui Becali. Pavelescu infirmă

Aurelian Pavelescu
Aurelian Pavelescu (Epoch Times România)

UPDATE: Aurelian Pavelescu infirmă, printr-o postare pe Facebook, ca ar urma să fie executat de Becali şi că a câştigat procesul cu ARCOM-ul atât în fond cât şi în recurs .

* * *

Controversatul Aurelian Pavelescu, preşedintele Partidului Naţional Ţărănesc Creştin Democrat (PNŢCD), ar putea rămâne fără 400.000 de euro. SC Arcom SA - societate controlată de Gigi Becali prin nepotul său Vasile Geambazi - a obţinut executarea silită a politicianului, scrie stiripesurse.ro, citând spynews.ro.

Arcom SA a obţinut executarea silită a lui Pavelescu pentru suma de 371.070,53 euro, la care se adaugă cheltuielile de executare, într-un dosar constituit în baza unui contract de construire locuinţe încheiat în 2008 între politician şi societatea controlată de Gigi Becali, scrie firma citată. ARCOM urma să-i construiască preşedintelui PNŢCD un apartament de lux în Sectorul 1, în suprafaţă totală de 190, 82 mp şi suprafaţă utilă de 122,23 mp, compus din 4 camere, două terase de aproape 55 de mp şi un garaj subteran.

Potrivit sursei citate, Becali l-a susţinut în 2008 pe avocatul Aurelian Pavelescu în cursa pentru Primăria Capitalei. Ulterior, acesta l-a reprezentat în instanţă pe patronul Stelei, în dosarul în care a fost acuzat de sechestrarea celor care îi furaseră Maybachul. Ulterior, relaţiile dintre cei doi s-au deteriorat, ei ajungând chiar şi la certuri în direct la TV.

Potrivit sursei citate, decizia în dosarul în care preşedintele PNŢCD a contestat executarea silită este aşteptată în aceste zile.

Reamintim că Pavelescu este un personaj controversat în interiorul partidului pe care îl conduce. Avocatul a fost acuzat recent că a vândut sediul istoric al PNŢCD fără acordul seniorilor ţărănişti şi fără să organizeze o licitaţie în urma căreia s-ar fi obţinut, eventual, un preţ mai bun.

Potrivit evz.ro., Pavelescu a vândut clădirea istorică a PNŢCD din strada Clemenceau din Capitală către Oana Alina Dănilă, la rândul ei, membru PNŢCD şi preşedinte al organizaţiei de femei a partidului. Preţul vânzării a fost de 420.000 de euro iar suma urmează să fie achitată în rate, 45.000 de euro s-au plătit în 2014, 27.000 de euro trebuie plătiţi până pe 30 aprilie 2015, iar „grosul” de 348.000 de euro urmează să fie achitat abia la sfârşitul anului 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne