UPDATE: Traian Băsescu scapă de un dosar. Magistraţii nu dau curs plângerii lui Ioan Ghişe

Traian Băsescu are o viaţă foarte activă din punct de vedere juridic. Fostul şef de stat este nevoit să meargă din ce în ce mai des la instanţele de judecată.
Preşedintele Traian Băsescu.
Preşedintele Traian Băsescu. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

UPDATE: Chemat foarte des în instanţe în ultimul timp, Traian Băsescu poate respira uşurat în privinţa plângerii prin care senatorul Ioan Ghişe şi juristul Ion Ciochină îl acuză că şi- reluat ilegal mandatul după referendumul din 2012. Potrivit B1 TV, magistraţii Curţii de Apel au hotărât că dosarul nu va fi redeschis.

Dosarul respectiv a fost închis de procurorul care se ocupa de caz, după ce Băsescu şi-a încheiat mandatul, fiind ulterior preluat de Curtea de Apel Bucureşti.

***


Magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au respins cererea depusă de Ion Ciochină, prin care acesta îl acuză pe fostul şef de stat Traian Băsescu că, după referendumul din 2012, şi-a reluat ilegal mandatul. Ciochină le-a cerut magistraţilor să dispună reînceperea urmăririi penale în acest dosar, pentru uzurpare de calităţi oficiale.

UPDATE: Fostul preşedinte Băsescu a declarat, la ieşirea de la CAB, că a stat puţin în faţa judecătorilor, căci "nu poate să dureze mai mult, când se invocă lucruri care nu au nicio legătură cu Constituţia şi cu legea."

"Eu am exercitat funcţia de preşedinte al României numai în baza deciziilor Curţii Constituţionale. Dânsul (senatorul Ioan Ghişe n.r.) reclama faptul că nu am ţinut cont de hotărârea Parlametului de suspendare, numai că nu Parlamentul are rolul de a stabili când o persoană are dreptul să ocupe poziţia de preşedinte al României. Numai Curtea Constituţională poate valida sau invalida referendumul. Curtea Constituţională a invalidat referendumul din vara anului 2012, cu recomandarea expresă să îmi reiau atribuţiunile de preşedinte", a declarat fostul preşedinte. (...) Asta e viaţa, democraţia", a declarat Băsescu, citat de stiripesurse.ro

***

Fostul preşecdinte al României, Traian Băsescu, a ajuns marţi din nou în faţa instanţei din cauza unui dosar iniţiat de senatorul Ioan Ghişe, informează B1 TV.

În anul 2012, Ioan Ghişe a depus o plângere penală la DIICOT pe numele fostului şef de stat pe care îl acuza de uzurpare de calităţi oficiale, motiv pentru care acesta din urmă a fost citat la audieri.

Dosarul a fost închis de procurorul care se ocupa de el, după ce Traian Băsescu şi-a încheiat mandatul, însă acum a fost preluat de Curtea de Apel Bucureşti.