UPDATE: Viorel Hrebenciuc a fost reţinut pentru 24 de ore

Victor Hrebenciuc
Victor Hrebenciuc (Epoch Times România)

UPDATE: Viorel Hrebenciuc a fost reţinut de DNA, pentru 24 de ore, în dosarul retrocedarilor ilegale, relateaza Realitatea.net.

* * *

Fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc s-a prezentat la DNA Braşov pentru a fi audiat în dosarul retrocedărilor, relatează hotnews.

Întrebat dacă se aşteaptă să fie reţinut, Hrebenciuc, proaspăt demisionat din funcţia de deputat a răspuns “bineînţeles” şi a declarat că el a demonstrat că nu îi este frică. Totodată, fostul deputat, susţine că a demisionat pentru ca imaginea lui Victor Ponta şi a PSD-ului să nu fie asociate, în prag de alegeri, cu dosarele penale în care este implicat, afirmând că nu a fost trădat de partid.

"De ani de zile frica domină România, nimeni nu are o iniţiativă. Eu am demonstrat prin gestul meu (demisia din Parlament n.r.) că nu mi-e frică. De altfel nici DNA-ul nu este o sperietoare pentru cei care nu au greşit prea mult", a declarat Hrebenciuc.

"Sunt coincidenţe care s-au întâmplat. (..) În niciun caz partidul nu m-a trădat cum nici eu nu l-am trădat", a mai adăugat politicianul.

Hrebenciuc, al cărui fiu, Andrei, a fost închis în urmă cu câteva zile pentru complicitate la faptele de corupţie ale tatălui său în dosarul retrocedărilor de păduri, a mai declarat că "în câteva zile vom râde de acest dosar."

Reamintim că Victor Hrebenciuc a demisionat pe 21 octombrie din Parlament. În aceeaşi zi, premierul Victor Ponta a declarat că, prin demisia sa, deputatul a făcut un gest prin care protejează PSD şi pe candidatul partidului în alegerile prezidenţiale de atacurile electorale.

"Domnul Hrebenciuc, dincolo de acuzaţii în justiţie, şi-a dat seama foarte clar că este folosit în aceste zile din campania electorală de către adversarii politici şi a făcut un gest prin care mă protejează şi pe mine, şi PSD, şi Parlamentul de atacurile electorale", a declarat prezidenţiabilul PSD Victor Ponta într-o declaraţie acordată presei la Măgurele.

Viorel Hrebenciuc cel "folosit în campania electorală de către adversarii politici" este urmărit penal în trei dosare.

Cel mai recent dintre acestea îl implică şi pe Dan Şova, fost ministru al Transporturilor şi prieten al premierului. Cei doi ai fi complotat, potrivit DNA, pentru iniţierea unei legi privind amnistierea şi graţierea faptelor comise de anumite categorii de persoane, precum liderii de sindicat şi partid. Pentru ca un astfel de proiect era greu de iniţiat de către Parlament, cei doi şi-au propus să-l coopteze în plan pe ministrul Justiţiei. În context, Dan Şova i-a explicat lui Hrebenciuc că premierul nu l-a putut pune pe el ca ministru al Justiţiei, dat fiind că are dosar: Ar trebui să nu am dosar, ca să mă poată pune la Justiţie, că am discutat cu Victor treaba asta." i-ar fi spus Şova lui Hrebenciuc.

Viorel Hrebenciuc este urmărit penal şi în dosarul retrocedărilor ilegale de păduri, dosar în care este implicat şi socrul lui Victor Ponta, senatorul PSD Ilie Sârbu. Fostul deputat a fost înregistrat de procurorii DNA în timp ce îi relata unui alt inculpat în dosar că îl va folosit pe Sârbu pentru "a îl călca pe cap" pe directorul Romsilva.

Tot în cazul retrocedărilor a fost arestat şi fiul lui Viorel Hrebenciuc, Andrei, acesta fiind acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat şi complicitate - cu tatăl său - la trafic de influenţă şi spălare de bani.

Într-un alt dosar, Hrebenciuc a fost pus sub urmărire pentru trafic de influenţă la Consiliul Naţional al Audiovizualului. Hrebenciuc ar fi intervenit pe lângă mai mulţi membri ai CNA pentru a-l ajuta pe primarul municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, zis Pinalti, să obţină licenţa pentru televiziunea Giga TV.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne