Ursula von der Leyen: UE va ajuta R. Moldova să facă faţă problemei aprovizionării cu gaze

Maia Sandu şi Ursula von der Leyen, la Bruxelles
Maia Sandu şi Ursula von der Leyen, la Bruxelles (presedinte.md)
Tatiana Chiriac
27.10.2021

Preşedintele Maia Sandu a discutat marţi, la telefon, cu Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen despre problema aprovizionării cu gaze naturale, cu care se confruntă Republica Moldova.

„Suntem în contact regulat pentru a ajuta Moldova să facă faţă problemei aprovizionării cu gaze. UE este alături de Moldova. Experţii noştri sunt pe teren pentru a ajuta la rezolvarea situaţiei”, a scris Ursula von der Leyen, pe Twitter, după ce a „avut o convorbire telefonică bună” cu Maia Sandu.

Şefa statului i-a mulţumit preşedintei Comisiei Europene pentru susţinerea oferită în gestionarea crizei, dar şi pentru mobilizarea experţilor UE la rezolvarea situaţiei.

Convorbirea telefonică dintre Ursula von der Leyen şi Maia Sandu a avut loc în contextul în care R. Moldova a solicitat acum două săptămâni ajutor ţărilor UE după ce gigantul rus Gazprom şi-a redus livrările.

Oficialii de la Chişinău nu sunt dispuşi să accepte noi condiţii în contractul cu Gazprom, care ar include preţuri semnificativ mai mari şi doreşte aprovizionarea cu gaze a ţării din surse alternative.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor