USR, semnal de alarmă: Dragnea îşi face serviciu privat de informaţii

Direcţia Generală de Protecţie Internă (DGPI) a Ministerului de Interne ar putea ajunge sub controlul liderului PSD Liviu Dragnea, au atras un semnal de alarmă cei de la USR.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Printr-o manevră marca PSD în Parlament, liderul social-democraţilor îşi face practic serviciu privat de informaţii, a acuzat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, purtătorul de cuvânt al USR, Dan Barna.

"În ceea ce priveşte poziţia USR faţă de OUG 76 – acel serviciu "Doi şi un sfert" de la Ministerul de Interne: USR nu va vota Legea de aprobare pentru că prin amendamentele introduse de PSD în Comisiile reunite - legea e acum la plen – practic Liviu Dragnea îşi face serviciu privat de informaţii. Forma iniţială a ordonanţei prevedea ca decizia acestui serviciu şi subordonarea acestui serviciu, DGPI, să fie faţă de primul ministru.

Vedem că prin amendamentele introduse de PSD, practic subordonarea serviciului se întoarce la ministrul de Interne, ministrul de Interne în actualul Guvern fiind de notorietate că este o persoană foarte apropiată din casa, putem să spunem, domnului Dragnea. Din acest motiv, explicit nu vom susţine aceste amendamente şi vom vota împotriva acestui proiect de lege", a declarat Dan Barna, citat de Gândul.

Mai exact, Comisia pentru administraţie şi Comisia pentru apărare de la Camera Deputaţilor au adoptat un amendament la ordonanţa 76/2016 privind funcţionarea Direcţiei Generale de Protecţie Internă potrivit căruia directorul general al acestei instituţii va fi numit de acum încolo de ministrul de Interne şi nu de premier, aşa cum era prevăzut iniţial.

Camera Deputaţilor este primul for sesizat cu OUG 76.