USR, semnal de alarmă: PSD creşte impozitele pe munca celor care au cel mai puţin

De unde credeaţi că vin miliardele pe care PSD le alocă prin notoriul PNDL? De unde vin banii pentru creşteri fantastice de salarii la stat? De la dumneavoastră, cei care munciţi şi plătiţi printre cele mai mari impozite pe muncă din Uniunea Europeană, a remarcat deputatul Claudiu Năsui.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Guvernul Tudose vine cu o propunere de ordonanţă de urgenţă, via Ministerul de Finanţe, prin care creşte impozitarea pe munca cea mai slab plătită, a tras un semn de alarmă, pe pagina sa de Facebook, deputatul USR Claudiu Năsui.

"PSD a minţit în campanie când a spus că nu creşte impozitele. Mai mult, domnul Dragnea şi premierul său au minţit săptămâna trecută când au reafirmat acelaşi lucru. PSD a încercat să crească impozitele pe muncă prin amendamente dar nu a reuşit. Iar acum Guvernul Tudose vine cu o propunere de OUG prin care creşte impozitarea pe munca cea mai slab plătită. Guvernul PSD vrea să introducă un prag minim de calcul a contribuţiilor obligatorii. Practic, orice muncă cu timp parţial urmează să fie impozitată minim la nivelul de normă întreagă a salariului minim", a declarat Claudiu Năsui.

Dintr-un calcul simplu făcut de deputatul USR rezultă că la nivelul salariului minim, cineva care munceşte în prezent cu două ore pe cartea de muncă va avea de plătit impozite de 2,59 de ori mai mari. Cineva care munceşte 4 ore, va fi impozitat de 1,45 ori mai mult decât acum.

Comparatie impozitare
Comparatie impozitare (Claudiu Năsui)

"Mai ţineţi minte când ne promitea doamna Vasilescu că dacă cresc salariile la stat vor creşte şi salariile din privat? Evident că nu are cum să se întâmple asta pentru că salariile de la stat sunt plătite din taxele şi impozitele plătite de cei care lucrează în economia privată. O simplă lecţie de finanţe publice elementare i-ar arăta acest trist adevăr. De unde credeaţi că vin miliardele pe care PSD le alocă prin notoriul PNDL? De la dumneavoastră. De unde vin banii pentru creşteri fantastice de salarii la stat? Tot de la dumneavoastră. Cei care munciţi şi plătiţi printre cele mai mari impozite pe muncă din Uniunea Europeană", a precizat Claudiu Năsui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne