Vaccinaţi-vă sau veţi regreta pentru totdeauna, avertizează Biserica Ortodoxă Rusă

Rusia pune bateriile grele pe virusul comunist
Vladimir Putin împreună cu şeful Bisericii Ortodoxe Ruse
Vladimir Putin împreună cu şeful Bisericii Ortodoxe Ruse (Getty Images)

Ruşii care refuză să se vaccineze împotriva virusului Wuhan iau asupra lor un păcat pentru care se vor căi până la sfârşitul zilelor lor, a declarat, luni, un oficial din conducerea Bisericii Ortodoxe Ruse.

„Mă confrunt în mod constant cu situaţii în care oamenii vin la preot pentru a mărturisi că nu s-au vaccinat ei înşişi sau cei dragi, devenind astfel fără să vrea cauza morţii altei persoane”, a declarat Mitropolitul Ilarion din Volokolamsk, şeful Departamentului de relaţii externe, în timpul unei transmisiuni live pe canalul de stat Rossia 24.

"Este dificil chiar şi pentru mine să le spun cum să trăiască cu el acum", a continuat el. "Va trebui să ispăşeşti toată viaţa pentru păcatul pe care l-ai comis - pentru faptul că te-ai gândit la tine şi nu la o altă persoană".

Comentariile mitropolitului apar în momentul în care mai multe regiuni ruseşti, inclusiv Moscova, presează populaţia să se vaccineze pentru a stăvili creşterea semnificativă a numărului cazurilor de Covid-19 şi de decese provocate de variante mai contagioase.

Un sondaj publicat luni a declarat că 54% dintre ruşi nu sunt încă dispuşi să se vaccineze împotriva Covid-19.

Biserica Ortodoxă Rusă a cerut să se aplice măsurile de purtare a măştii şi alte măsuri de siguranţă în interiorul bisericilor şi mănăstirilor din Moscova, a informat săptămâna trecută agenţia de ştiri RIA Novosti.