Vasile Blaga, trimis în judecată pentru trafic de influenţă

Fostul lider al liberalilor, Vasile Blaga, va merge în faţa instanţei în dosarul în care este acuzat că a luat "şpagă" nu mai puţin de 700.000 de euro.
Vasile Blaga
Vasile Blaga (Epoch Times România)

Aflat sub control judiciar, fostul preşedinte PNL, Vasile Blaga, a fost trimis în judecată pentru trafic de influenţă în dosarul în care este acuzat că a luat mită 700.000 de euro, au anunţat luni, în cadrul unui comunicat de presă, procurorii DNA.

Procurorii au dispus disjungerea cauzei şi continuarea cercetărilor într-un dosar separat faţă de inculpaţii Bruno Horaţiu Berdilă, Gheorghe Ştefan, precum şi faţă de alte persoane.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de a se menţine măsurile dispuse în cauză, respectiv cea a controlului judiciar şi cea asiguratorie.

"În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horaţiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenţei prin intermediul inculpatului Ştefan Gheorghe (vicepreşedinte PDL) asupra unei persoane care a deţinut consecutiv funcţii de conducere la două companii naţionale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horaţiu Bruno să obţină contracte la cele două companii naţionale.

Suma totală de 700.000 euro a fost primită prin intermediului inculpatului Ştefan Gheorghe, vicepreşedintele respectivei formaţiuni politice (500.000 euro) şi printr-un alt intermediar (200.000 euro)", au arătat procurorii anticorupţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne