Vasile Blaga: Victor Ponta l-a subminat pe Dacian Cioloş

Vasile Blaga, preşedinte PDL
Vasile Blaga, preşedinte PDL (Epoch Times România)
Loredana Diacu
06.09.2014
Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că prin nominalizarea Corinei Creţu pentru funcţia de comisar european, Victor Ponta l-a subminat pe Dacian Cioloş.

"Pur si simplu, Victor Ponta l-a subminat pe domnul Cioloş, făcând o a doua nominalizare. Înţeleg că era foarte greu că domnul Cioloş să ocupe două legislaturi la rând acelaşi portofoliu, cel al Agriculturii, deşi lucruri s-au mai întâmplat, finlandezul îşi păstrează şi acum portofoliul. Dar ceea ce este mai grav este că premierul Victor Ponta nu înţelege să respecte legea, să respecte procedurile într-un stat membru al Uniunii Europene", a declarat Blaga, vineri, pentru RFI.

Liderul democrat-liberal a mai opinat că Victor Ponta nu a făcut lobby pentru ca România să primească un ”portofoliu de prima mână”.

"Premierul nu ştie pe unde să-şi mai scoată cămaşa. Să ne reamintim cum a sunat scrisoarea trimisă de domnia sa domnului Juncker. A spus că prima noastră propunere este domnul Cioloş pentru portofoliul Dezvoltării Regionale, dar dacă acest lucru nu se va întâmpla, o propune pe doamna Corina Creţu pentru un portofoliu care se va discuta ulterior. Deci pur si simplu, domnia sa nu a făcut niciun fel de lobby pentru România, pentru a lua un portofoliu de primă mână, să zic aşa", a adăugat Blaga.

Corina Creţu a fost acceptată vineri, de preşedintele ales al Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, în echipa sa de comisari europeni, în detrimentul lui Dacian Cioloş, prima propunere a ţării noastre pentru a ocupa un portofoliu de comisar european, potrivit unui comunicat al CE.

În comunicat nu apare o listă a portofoliilor, însă, deşi miercuri premierul Victor Ponta se lăuda că ar fi negociat pentru România „cel mai important portofoliu din Comisia Europeană”, cel al Politicii Regionale, joi site-ul Euractiv a prezentat o variantă de lucru a organigramei din care reiese că României i-ar reveni portofoliul de Ajutor umanitar, unul secundar în CE.

Anticipând un eşec, Ponta i-a acuzat preventiv pe Băsescu, Blaga şi Iohannis că au sabotat candidatura Corinei Creţu, aşa cum în 2006 ar fi fost subminată candidatura lui Vosganian (acuzat în prezent de subminarea economiei naţionale în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008),

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor