Veneţia vrea să interzică faimoasele gondole de pe Canal Grande în perioadele aglomerate

Veneţia, Italia
Veneţia, Italia (Tania Chitoroagă/The Epoch Times)

Faimoşii gondolieri veneţieni nu vor mai avea voie să vâslească pe Canal Grande în perioadele aglomerate, după un accident soldat cu moartea unui turist german, susţin propuneri ale autorităţilor, preluate de Daily Mail.

Autorităţile veneţiene elaborează în prezent propuneri privind introducerea unei zone de congestie pe apă, care va împiedica bărcile tradiţionale să navigheze în timpul perioadelor aglomerate.

Măsurile survin în contextul în care germanul Joachim Vogel (50 de ani) a murit la începutul acestei luni, atunci când gondola în care se afla alături de familia sa s-a ciocnit de un 'vaporetto taxi', în apropiere de faimosul pod Rialto, unul dintre obiectivele turistice cele mai populare din Veneţia.

De asemenea, faptul că gondolierul aflat la comanda bărcii în care se afla Vogel a fost testat pozitiv pentru consum de cocaină a determinat autorităţile să grăbească implementarea noilor reglementări privind consumul de droguri şi alcool.

Potrivit propunerilor, serenadele obişnuite de care îndrăgostiţii, aflaţi în luna de miere, s-au bucurat timp de secole vor avea loc doar pe timpul nopţii, iar căpitanilor de navă nu le va mai fi permis să folosească telefoanele mobile în timp ce se află la comandă.

Până în prezent, Veneţia a funcţionat asemenea unui spaţiu liber pentru toate ambarcaţiunile, astfel încât pe principalele canale puteau fi văzute înghesuindu-se bărci de viteză, taxiuri pe apă şi mici ambarcaţiuni.

Cu toate acestea, în urma accidentului de pe 17 august, autorităţile au elaborat o serie de propuneri pentru a aduce mai aproape Veneţia de oraşele aflate pe uscat.

'Trebuie să ne gândim la Canal Grande ca la o stradă, o stradă principală aşa cum au toate oraşele, cu trafic deosebit de intens. Avem nevoie de disciplină', a declarat primarul oraşului, Giorgio Orsoni.

Gondolelor le va fi permis să opereze doar anumite momente ale zilei, după ora de vârf de dimineaţă, iar unele pasaje periculos de înguste ar putea fi extinse prin eliminarea anumitor structuri, cum ar fi micile docuri, a precizat el.

Alte ambarcaţiuni mai mari, cum ar fi taxiurile, bărcile care colectează gunoiul, şi bărcile comerciale care transportă de marfă vor trebui, de asemenea, să funcţioneze într-un interval limitat.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe