Victor Ponta despre declaraţia lui Băsescu: ”Sunt numai minciuni”

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Premierul Victor Ponta neagă acuzaţiile preşedintelui Băsescu, care a afirmat că prezidenţiabilul PSD a fost ofiţer acoperit al SIE în perioada 1997-2001.

”Am înţeles că aseară dl preşedinte Băsescu şi-a continuat atacurile la adresa candidaţilor. După 10 ani în care am văzut minciuni şi mizerii, azi mai sunt 33 de zile din această tragedie pentru România. Orice va spune şi va face Băsescu în aceste 33 zile nu e decât un exemplu de ce nu va trebui să fac eu. Trebuie să arătăm că noi putem fi altfel şi România poate fi altfel”, a declarat Ponta, citat de postul B1 TV.

Aflat la Iaşi "în pelerinaj", premierul, a cărui apartenenţa la religia ortodoxă este una din punctele centrale ale campaniei sale electorale, a adăugat că o să se roage "şi pentru dl Băsescu".

”Întotdeauna am respectat legile ţării şi mi-am respectat ţara”, a mai afirmat Ponta.

Întrebat dacă este adevărat că a fost ofiţer acoperit, Victor Ponta a răspuns: ”Sunt numai minciuni”.

Reamintim că luni seara, invitat la Realitatea TV, preşedintele Băsescu a declarat că numele ofiţerului acoperit aflat printre prezidenţiabili este Victor Ponta. Şeful statului a arătat că sunt multe lucruri necunoscute şi minciuni în CV-ul lui Ponta şi a susţinut că în perioada 1997-2001, premierul a fost ofiţer acoperit al SIE.

Totodată, şeful statului a adăugat că Teodor Meleşcanu, fost şef SIE şi actual prezidenţiabil, a fost complice şi a creat un precedent periculos:

"Conform Constituţiei României, activitatea de procuror (funcţia lui Ponta în perioada în care ar fi fost recrutat n.r.) este incompatibilă cu orice altă activitate. Aici a făcut o greşeală şi serviciul că l-a recrutat. Un om pe care l-am numit politic, domnul Meleşcanu, a ajuns să facă un astfel de joc, târâind Serviciul într-un asemenea caz", a explicat preşedintele.