Victor Ponta scapă de controlul judiciar în dosarul "Tony Blair"

Acuzat - printre altele - de complicitate la infracţiunea de spălare de bani, fostul premier Ponta scapă de controlul judiciar, primind astfel deplină libertate pentru a se dedica în întregime campaniei electorale a PSD.
Victor Ponta
Victor Ponta (Florin Chirila/Epoch Times)

Magistraţii Înaltei Curţi au dispus, marţi, ridicarea controlului judiciar în cazul lui Victor Ponta, în dosarul "Tony Blair", dosar în care fostul premier - actualmente candidat PSD pentru Camera Deputaţilor - este acuzat de folosirea influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, şi complicitate la infracţiunea de spălare de bani. Decizia judecătorilor este definitivă.

Reamintim că Victor Ponta a fost pus sub control judiciar în 6 septembrie, măsura fiind prelungită cu încă 30 de zile la începutul acestei luni. Potrivit procurorilor, Ponta ar fi primit 220.000 de euro de la Sebastian Ghiţă pentru a organiza vizita fostului premier britanic Tony Blair în România. În schimbul banilor, fostul premier l-ar fi desemnat pe omul de afaceri drept candidat pe listele PSD.

Reamintim că recent Ponta a fost desemnat candidat al PSD pentru Camera Deputaţilor, deşi Codul de etică şi conduită al PSD prevede că un membru al partidului pus sub control judiciar, indiferent pentru ce infracţiune, nu va beneficia de sprijinul partidului în alegeri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne