Victor Ponta "uns" candidat la preşedinţie, în oraşul Marii Uniri

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

Alba Iulia, orasul marii uniri, a găzduit vineri Congresul Extraordinar al PSD, în cadrul căruia premierul Victor Ponta a fost desemnat prezidenţiabil al PSD.

În cinstea evenimentului, potrivit Hotnews, oraşul a fost împodobit "sărbătoreşte" cu panouri afişând mesajul "Alba Iulia susţine Victor Ponta preşedinte" şi cu motive tradiţionale româneşti, iar delegaţii veniţi la reuniune au găsit pe scaune pliante înfăţisându-l pe Victor Ponta dând mâna cu oamenii şi inscripţionate cu sloganele "Mândri că suntem români" şi "Victor Ponta preşedinte".

În atmosfera îmbibată de "românism" şi "spirit patriotic" marca PSD nimeni nu a părut să-şi amintească de faptul că, în urmă cu doar două zile, Premierul, aspirant la cea mai înaltă funcţie în stat, a declarat în faţa electoratului maghiar de la Cozmeni, judeţul Harghita că dacă autonomie înseamnă "descentralizare" atunci se poate spune că vorbeşte în acelaşi limbaj cu UDMR, partid care a lansat recent proiectul autonomiei Ţinutului Secuiesc.

Vineri, după ce social democraţii au aprobat, cu unanimitate de voturi, rezultatele scrutinului intern în urma căruia premierul a fost desemnat drept candidatul ideal pentru Cotroceni, Victor Ponta a abordat un cu totul alt timp de discurs: "Vin şi va spun şi vă rog să fiţi alături de mine pentru unirea românilor, pentru România", a fost mesajul transmis de Victor Ponta electoratului PSD.

"Vreau să facem marea unire pentru România. Preşedintele României trebuie să fie simbolul unităţii naţionale. Sunt mândru să am steagul României aici, la Albă Iulia, unde am obţinut cel mai important obiectiv naţional. Vreau să facem împreună, a doua oară, marea unire a României. Mesajul de unire vine întotdeauna de la vârf", a mai declarat prezidenţiabilul PSD.

"Astăzi am venit îmbrăcat cu haina de preşedinte. În calitate de preşedinte al României eu îmi propun să continui ceea ce PSD a început în domeniile sănătate şi educaţie. Pentru că eu, spre deosebire de alţii, investesc în copii", şi-a mai făcut reclamă Ponta, lovind în acelaşi timp şi în contracandidatul său, Klaus Iohannis - acuzat de PSD ca şi-a făcut case în loc să investească în copii.

Aşa cum neobservat a trecut Cozmeniul, tot neobservat a trecut şi faptul că discursul prezidenţiabilului Ponta despre educaţie şi investiţii în copii precede un început de an şcolar, care, fapt fără precedent, începe fără abecedare pe bănci, căci licitaţia pentru manuale organizată de cel mai cinstit guvern, Guvernul Ponta, a fost contestată pentru nereguli flagrante, existând suspiciunea (rezonabilă) că ar fi fost aranjată special pentru editurile - clienţi de partid. Cum tot neobservate au trecut şi rezultatele slabe la Bac, haosul ce domneşte în învăţământ şi criticile ce însoţesc Legea Învăţământului dată de Guvernul Ponta, considerată de specialiştii în educaţie drept un atentat împotriva învăţământului naţional.

Şi dacă nerealizările (?! Băsescu e de vină pentru ele, oricum) nu merită menţionate într-un asemenea context festiv, "realizările" au fost pomenite din plin:

"Nu vreau să reiau, deşi trebuie să reiau locurile de muncă pe care le-am creat şi pe care le-am reînfiinţat după ce fuseseră distruse în 2010-2011, de creşterile de investiţii, mari companii internaţionale care cred că România este ţara de viitor a regiunii. Vreau să reiau şi să spun ca, dincolo de ceea ce face un partid de centru-stânga, am dovedit că putem să guvernăm pentru o economie competitivă şi performantă şi, până la urmă, şi marea temă şi marea propunere a celor care spun că sunt de dreapta, reducerea CAS-ului, am făcut-o tot noi şi am făcut-o foarte bine", a declarat Ponta.

Desigur, nu a fost absolut deloc pomenit faptul că economia României a intrat, potrivit Eurostat, în recesiune, că astăzi, acelaşi Eurostat, a anunţat că România a înregistrat cea mai mare scădere a numărului de angajaţi din UE, că Guvernul nu a reuşit nici până în momentul de faţă să demonstreze cu cifre cum se va compensa reducerea CAS altfel decât prin taxe şi impozite noi. Trecut a fost sub tăcere şi că obiceiul Guvernului Ponta de a da ordonanţă după ordonanţă a transformat România într-un mediu nepredictibil şi recte neprietenos pentru investitori, că guvenanţa care se practică în România este văzută drept netransparentă de americani, niciunul din aceste aspecte nu a a apărut în discurul prezidenţiabilului PSD. Probabil pentru ca tot ce i-a ieşit Guvernului bine este rezultatul unui "act de sabotaj" al lui Băsescu, portretizat întotdeauna de Ponta ca un duşman al acestui popor.

"Vă rog să mă credeţi cât de greu este să fii premier cu un preşedinte care te sabotează tot timpul. Eu voi lucra pentru binele României alături de Guvernul pe care îl voi alege", a adăugat Ponta, explicând astfel că toate eşecurile (care eşecuri?!) ale guvernului său i se datorează lui Băsescu, nu lui.

Nu în ultimul rând, merită menţionat că, definindu-şi modelul, prezidenţiabilul Ponta a afirmat că România a avut un singur preşedinte demn de acest titlu, şi anume Ion Iliescu, preşedintele care, în 1989, a chemat minerii în Piaţa Universităţii, să-i bată pe studenţi, fiind astfel primul şi singurul preşedinte al ţării, după Ceauşescu, care a instigat la ură român contra român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Opinii