Sezon electoral. Ponta: "O veste bună - cresc pensiile cu 5% din ianuarie 2015"

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

În plin sezon electoral, prezidenţiabilul PSD, Victor Ponta, anunţă majorarea pensiilor. Într-un mesaj postat pe Facebook, premierul a precizat că pensiile vor fi majorate cu 5% din ianuarie 2015.

"O veste bună - cresc pensiile! Potrivit Institutului Naţional de Statistică, pensia medie lunară a fost în trimestrul II din 2014 cu 4,8% mai mare decât aceeaşi perioadă a anului trecut. Iar din ianuarie 2015, pensiile vor fi majorate cu 5%", scrie premierul pe reţeaua de socializare.

Cu o zi în urmă, ministrul Muncii, Rovana Plumb, anunţa că reprezentanţii ministerului pe care îl conduce lucrează alături de colegii de la Ministerul de Finanţe şi la reglementări în vederea majorării pensiilor mici, existând posibilitatea ca acestea să fie puse în aplicare tot de anul viitor, potrivit Agerpres.

"Vom continua cu măsurile reparatorii, dar în special cu respectarea legislaţiei în aşa fel încât de la 1 ianuarie 2015 pensia să fie majorată, conform legii, cu 5 la sută. De asemenea, vreau să vă spun că vom lua în calcul şi majorarea pensiilor mici începând cu anul 2015. Acum lucrăm cu Ministerul de Finanţe", a precizat Rovana Plumb.

Ministrul Muncii a afirmat că măsurile "reparatorii" urmăresc reechilibrarea anumitor decizii considerate nedrepte luate anterior de Guvernul condus de fostul premier Emil Boc.